Skip to main content
Bezoekerscentrum opent deuren op 14 augustus
Geschreven door: Lennart de Graaf

Bezoekerscentrum opent deuren op 14 augustus


Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover. Het kleine bezoekerscentrum dat Stichting Wel Gement gerealiseerd heeft in de hal van dorpsgebouw het Gebint opent op Zondag 14 augustus om 11 uur haar deuren. Naast het ceremoniële gedeelte, kan er ook meteen gewandeld, gefietst en beleefd worden, want aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook voor de 3 opeenvolgende zondagochtenden is gezorgd voor een leuk vakantieprogramma met voor elke doelgroep wel een passende activiteit.

Artboard 1 

De realisatie van een bezoekerscentrum heeft best wat voeten in de aarde, zeker omdat een bezoeker veel verschillende wensen kan hebben. Wandelen, Fietsen, Ruiteren, Vissen of MTB-en? Het zou in potentie allemaal kunnen en dus moet die bezoeker voorzien worden van een passend aanbod van routes en activiteiten. En zo werd de afgelopen tijd hard gewerkt door verschillende vrijwiligers aan maar liefst 5 wandelroutes, 8 fietsroutes, 1 inclusieve wandelroute en 2 MTB routes. Daarnaast moest natuurlijk ook de ruimte worden ingericht met een wandprint in stijl, een heus wortelgestel van een boom (zie dit eerdere artikel) en natuurlijk de kast waar al het foldermateriaal te vinden is. Een heel avontuur dus, maar het is nu toch gelukt. Want op 14 augustus a.s. wordt het kleine bezoekerscentrum om 11 uur officieel in gebruik genomen. En natuurlijk bent u ook van harte welkom!

Feestelijke opening en veel activiteiten
De ingebruikname gebeurt natuurlijk op feestelijke wijze. Niet alleen door een ceremoniële handeling, maar ook juist door meteen een leuk programma aan te bieden waar jong en oud aan mee kunnen doen. Zo kan er op 14 augustus een zandpadwandeling gemaakt worden door Biest-Houtakker met gids Pieter van de Wouw, kunnen gezinnen meedoen aan een korte zintuigenwandeling en activiteit met gids Coby de Kok en kunnen fietsers een 25 km lange fietsroute langs kapel de Heilige Eik fietsen. En wie trek heeft gekregen van al dat gewandel en gefiets, is bovendien van harte welkom om bij terugkomst lekker mee te lunchen in Café Ome Toon. En het blijft niet alleen bij activiteiten op 14 augustus, want ook de weken erop is er vanalles te beleven. 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?