• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Bezoekerscentrum opent deuren op 14 augustus

Geschreven door Lennart de Graaf.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover. Het kleine bezoekerscentrum dat Stichting Wel Gement gerealiseerd heeft in de hal van dorpsgebouw het Gebint opent op Zondag 14 augustus om 11 uur haar deuren. Naast het ceremoniële gedeelte, kan er ook meteen gewandeld, gefietst en beleefd worden, want aansluitend kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook voor de 3 opeenvolgende zondagochtenden is gezorgd voor een leuk vakantieprogramma met voor elke doelgroep wel een passende activiteit.

Artboard 1 

De realisatie van een bezoekerscentrum heeft best wat voeten in de aarde, zeker omdat een bezoeker veel verschillende wensen kan hebben. Wandelen, Fietsen, Ruiteren, Vissen of MTB-en? Het zou in potentie allemaal kunnen en dus moet die bezoeker voorzien worden van een passend aanbod van routes en activiteiten. En zo werd de afgelopen tijd hard gewerkt door verschillende vrijwiligers aan maar liefst 5 wandelroutes, 8 fietsroutes, 1 inclusieve wandelroute en 2 MTB routes. Daarnaast moest natuurlijk ook de ruimte worden ingericht met een wandprint in stijl, een heus wortelgestel van een boom (zie dit eerdere artikel) en natuurlijk de kast waar al het foldermateriaal te vinden is. Een heel avontuur dus, maar het is nu toch gelukt. Want op 14 augustus a.s. wordt het kleine bezoekerscentrum om 11 uur officieel in gebruik genomen. En natuurlijk bent u ook van harte welkom!

Feestelijke opening en veel activiteiten
De ingebruikname gebeurt natuurlijk op feestelijke wijze. Niet alleen door een ceremoniële handeling, maar ook juist door meteen een leuk programma aan te bieden waar jong en oud aan mee kunnen doen. Zo kan er op 14 augustus een zandpadwandeling gemaakt worden door Biest-Houtakker met gids Pieter van de Wouw, kunnen gezinnen meedoen aan een korte zintuigenwandeling en activiteit met gids Coby de Kok en kunnen fietsers een 25 km lange fietsroute langs kapel de Heilige Eik fietsen. En wie trek heeft gekregen van al dat gewandel en gefiets, is bovendien van harte welkom om bij terugkomst lekker mee te lunchen in Café Ome Toon. En het blijft niet alleen bij activiteiten op 14 augustus, want ook de weken erop is er vanalles te beleven. 

Voor wie zich helemaal stuk wil fietsen op de mountainbike zijn er door Biestenaar Bart Kroot van MTB club de Biest Bulls ook twee MTB routes samengesteld. Een wat lichtere route van 25 km in het buitengebied van Biest-Houtakker voor de beginend en/of rustig rijdende MTBer en een route voor de wat meer ervaren MTBer van 50 km door de omliggende dorpen. De eerste kan gereden worden op 21 augustus en de tweede op 4 September. De GPX bestanden zijn beschikbaar, maar er wordt ook gezorgd voor een 'voorrijder' die de route kent.  

Families worden ook niet vergeten, want het programma heeft ook voldoende activiteiten die je met het hele gezin kunt doen. Wat dacht je van een korte wandeling op 21 Augustus door het buitengebied van het dorp waar we samen de Biestse oogst (bramen) gaan plukken en daar aanlsuitend jam van gaan maken bij Café Ome Toon. Of anders de Wentelteefjes Geocahce op 4 September, waar je als wandelaar allle ingredienten voor deze oud Hollandsche lekkernij bij elkaar moet zoeken door er tijdens een geocache (een soort speurtocht met een landkaart op je mobietje) naar te speuren. 

High tea wandeling
En ben je niet zo sportief, dan is er ook op 28 augustus nog de High tea wandeling. Een korte 'van bank naar bank' wandeling door het dorp met op 4 plaatsen een rustpauze waar je steeds een verschillende thee en een high-tea lekkernij krijgt aangeboden. Zo combineer je het sportieve met het aangename.  

Het volledige aanbod en de mogelijkheid om in te schrijven, vind je op de website van stichting Wel Gement. De meeste activiteiten zijn kostenloos of tegen een vrijwillige bijdrage. Daarvoor hoef je het dus zeker niet te laten. 

We hebben 144 gasten en geen leden online