Skip to main content

Ontmoeten

De basis van een fijne en hechte gemeenschap ligt in ‘elkaar kennen’. Daarom zijn er in ons dorp veel manieren om elkaar te ontmoeten. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten:

Het Kookpunt


Het Kookpunt is in januari 2010 opgericht met het doel om eenmaal per maand een gezamenlijke maaltijd te verzorgen voor de ouderen in Biest-Houtakker en de Biestenaren in de Clossenborch. Het koken en de hele verzorging wordt gedaan door vrijwilligers uit het dorp.

De maaltijden vinden elke eerste woensdag van de maand (uitgezonderd augustus) plaats in Dorpsgebouw ’t Gebint in het centrum van het dorp.
Inloop met koffie vanaf 11.00 uur. Aanmelden is nodig en kan via onderstaande contactgegevens of via een van de bestuursleden. 

Contactadres:
Het Kookpunt. 
Hoefpad 13,
5084 GG  Biest-Houtakker,
tel. 013-505 2127

Bestuur:
Rina van den Heuvel, Past. Boelaarsstraat 20, 5084 GE  Biest-Houtakker
Ria van de Wiel, Vossenhol 13, 5084 HJ  Biest-Houtakker
Piet Kuijpers, Hoefpad 13, 5084 GG  Biest-Houtakker.

Repair Café Biest-Houtakker


Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Te vaak belanden spullen die nog prima te repareren zijn in de vuilnisbak.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

Heb jij dus ook nog spullen liggen die een tweede kans verdienen? Neem ze dan mee naar het eerstvolgende  Repair Café (zie de activiteitenkalender voor data) en ga samen met de deskundigen aan de slag om jouw item te repareren. Heb je niets te repareren? Dan ben je nog steeds van harte welkom om langs te komen en onder het genot van een kop thee of koffie mee te kijken. Naast een boel gezelligheid steek je dus altijd wel iets op bij het Repair café!

Wie de pot lust …Samen eten verbindt! Bij Wie de pot lust koken wisselende hobbykoks uit het dorp voor hun dorpsgenoten. Wat je eet is steeds een verrassing. Van Italiaanse pasta tot een Thaise curry en van Japanse sushi tot een heerlijke Hollandse andijviestamp. Het kan alle kanten op gaan.

Het menu bestaat typisch uit 3 gangen en is geschikt voor de hele familie. Voor de kosten van de maaltijd geldt een richtprijs, maar het is aan jou als deelnemer om een vrijwillige bijdrage in ons spaarvarken te stoppen. Zo kan iedereeen, ongeacht hoe gevuld je portemonnee ook is, meedoen.

Wie de pot lust vindt elke 2e en 4e vrijdag van de maand plaats m.u.v. de maanden juli en augustus (zie de activiteitenkalender voor exacte data). 

Aanmelden is nodig (de koks moeten weten hoeveel ze moeten inkopen) en kan via het inschrijfformulier. Soms geldt er een maximaal aantal gasten. 

Welfare


Welfare Biest-Houtakker maakt het mogelijk om een middagje gezellig bij elkaar te komen. Vooral voor (oud)Biestenaren die behoefte hebben aan wat gezelligheid en afleiding.

Elke maandag komen we bij elkaar van 13.00 – 15.30 uur bij Ome Toon. Onder het genot van een kopje koffie/thee kunt u samen een kaartje leggen, een spelletje doen of wat kletsen/of knutselen. Niets moet, van alles mag.

Wel vragen wij een bijdrage per maand om de kosten te betalen. Daarvan proberen wij ook iets leuks te doen met Pasen en Kerst.

Wilt u graag een keer komen kijken, neem dan contact op met Corry de Rooij, tel. 06-12137114.

Graag tot ziens.
Corry, Nettie, Hannie en Christel.

De Biestse huiskamer


De Biestse Huiskamer is een initiatief voor een vaste groep van 10  inwoners van Biest-Houtakker (ouderen) die er wekelijks even tussenuit willen. In de huiskamer wordt, met hulp van vrijwilligers Bep, Toon en Corrie,  gestart met koffie/thee met wat lekkers. Daarna kan er worden geknutseld, kan een gezelschapsspel worden gespeeld,  etc.  Aansluitend kan men rond 12.30 uur deelnemen aan de lunch (ook bereid door een groep van vijf vrijwilligers). 

De Biestse huiskamer vindt wekelijks op donderdag plaats in dorpsgebouw ’t Gebint, van 10 uur tot 13.30.

Heb je ook behoefte om er wekelijks even tussen uit te zijn thuis en bij elkaar te komen voor een praatje en een kop koffie? Neem dan contact op met dorpsondersteuner Jacqueline de Wit (06 16084720) om te kijken of er ruimte is om aan te haken.