• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Is Biest-Houtakker een Kern met Pit?

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Logo_KMP_72pixels

De leerlingen van groep 6 en 8 deden ook dit jaar weer mee met de First Lego League. Groep 8 schopte het opnieuw ver, ze werden eerste met de robotwedstrijden en behaalden de derde plaats in het algemeen klassement.

 

Maar wat u misschien nog niet weet, is dat zij een ontzettend mooie oplossing hebben bedacht om eenzaamheid voor een stukje op te lossen. Met het Doe-pin-bord, dat zij helemaal zelf bedacht hebben, willen ze mensen bij elkaar brengen. Het is een oplossing waar het bestuur van Coöperatie Biest-Houtakker enthousiast over is. Zij zien deze oplossing graag een plek krijgen in de toekomstige ontmoetingsruimte.

De kinderen die deze oplossing bedacht hebben, zijn dan ook ingeschreven voor de wedstrijd "Kern met Pit". Deze wedstrijd stimuleert initiatieven als deze en verbindt er zelfs een prijs van 1000 euro aan, als het project gaat lukken.

In januari worden 12 inzendingen uit Noord-Brabant gekozen, die vervolgens een jaar de tijd krijgen om het succes van de inzending te bewijzen. Meer weten? Op de website KernMetPit kunt u alles lezen over de inschrijving van Biest-Houtakker, en over andere inzendingen. Daar vindt u ook een filmpje waarin het "Doe-pin-bord" wordt uitgelegd.

kernmetpit

De leerlingen van groep 8 die het Doe-Pin-Bord ontwikkeld hebben

We hebben 227 gasten en geen leden online