• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Weekend Sentiment... Een weekend vol nostalgische verassingen!

soundofmusic Al vaak besproken, maar niemand wist nog wat er concreet zou gaan gebeuren... Men bleef gissen. Wat zou er plaats gaan vinden op 18 en 19 september? De naam was al  wel bekend: Weekend Sentiment.
Onlangs maakte de organisatie van dit nieuwe evenementje het programma rond. De organisatie is in handen van Lennart de Graaf, Hans Hesselmans, Bart van Kollenburg, Roel van de Wouw, Jacqueline van de Wouw, Toine Smolders, Ruud van de Pas, Leon Priems en Jos Abrahams. Zij hebben zich verenigd in een nieuwe zijtak van Stichting Wel Gement; namelijk Wel Gement Sentiment!


De doelstelling voor dit evenement was om een kleinschalig nostalgisch feestje te bouwen voor de Biestse gemeenschap en een ieder die zich met Biest-Houtakker verbonden voelt. Het thema waar alles om moest draaien zou nostalgie / sentiment moeten zijn. De locatie moest daarnaast centraal in de Biest zijn. Met deze voorwaarden is de organisatie aan de slag gegaan. Na diverse vergaderingen is het programma rond! Maar wat houdt dat programma nu in?

Op vrijdag 18 september openen we om 19.00 uur het Weekend Sentiment met een cursus: "Losschieten doe je zo!". Dit is speciaal voor de jeugdigen onder ons welke graag kennis willen maken met dit oud gebruik. Na deze openingsceremonie beginnen we met het Barrak-concours, oftewel nostalgische, Brabantse spelletjes. Denk daarbij aan: worst hakken / muizenmeppen, trekbiljart en het hamertjesspel. Uiteraard zal ook het bekende Rad van Avontuur niet ontbreken.
Na dit Barrak-concours zal omstreeks 21.30 begonnen worden met de nostalgische filmavond. Welke film we draaien is nog een verassing... Wordt het Dirty Dancing, Footloose, Purple Rain, of toch Jailhouse Rock? Deze film zal te zien zijn op een mega-groot scherm. Tijdens deze filmavond zullen uiteraard de bekende versnaperingen niet ontbreken!

Op zaterdag de 19e barsten we los met een grandioos tafelvoetbaltoernooi. Voorheen werden in de Biest en omliggende dorpen grote toernooien gehouden. Ook wij spelen weer op de bekende Topper wedstrijdtafels. De mogelijkheden voor opgave voor dit toernooi worden binnenkort op deze website bekend gemaakt.
Na dit toernooi zullen de muzikale oude tijden herleven. Het is tijd voor de Ouwerwetse Ploatenavond. Op deze avond draaien we enkel van vinyl. De lokale DJ's zullen alle muziektijdperken aan bod laten komen, maar u kunt zelf ook uw eigen platen meenemen. Heeft u goede herinneringen aan de Cats of aan Anita Meyer, of ging u helemaal los op de Stones? Neem uw eigen plaat mee, en u mag deze zelf draaien op een van de platenspelers welke in de zaal staan! Alle tijdperken komen aan bod, de 50's, 60's 70's 80' en 90's. Zolang het maar op vinyl staat. Ook op deze avond zullen passende versnaperingen te verkrijgen zijn... Het zou helemaal geweldig zijn als u in passende kleding verschijnt.

Noteert u dus alvast 18 en 19 september met een dikke stift in uw agenda, het zal een "ouwerwets" gezellig weekend worden!

We hebben 47 gasten en geen leden online