• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Erik Hesselmans wint kampioenschap in Chaam

Geschreven door Toine van Balkom.

PAARDENSPORT - Eric Hesselmans uit Biest-Houtakker wist op 19 juli in het zwaar bezette Tuigpaarden Gala te Chaam wederom een kampioenschap binnen te halen.

kampioenschap Chaam     

Er werd in Chaam gereden in verschillende rubrieken zoals tuigpaarden, Hackney´s, pony´s enkel en dubbel- span en de damesrubriek. Behaal je in Chaam de eerste plaats dan mag je meedoen aan het Open Chaams Kampioenschap, maar de tweede en derde plek kunnen ook door de jury gekozen worden voor het kampioenschap.

Dit jaar waren er twee deelnemers uit Biest-houtakker van de partij. Dat waren Erik Hesselmans met zijn Hackney Thijs en Kees Huybregts met zijn dubbelspan Hackney´s Harrie en Sjefke.

Het werd een dag vol echte strijd onder de menners met hun paarden en pony´s. Liefst zeventien aanspanningen reden de finale van het prestigieuze Open Chaams Kampioenschap 2009.

De jury selecteerde eerst de acht beste aanspanningen. Die maakten er vervolgens een afvalrace om de titel van. De Fell-hengst Restar Victor met Christ van Dongen (Dongen) werd vierde in de eindstrijd. Het Welshje Sjefke sleepte met Ad Fioole uit Essen (B) nog een podiumplaats uit het vuur.

Het werd uiteindelijk een geweldig duel tussen de Fries Obel met Cees Bastiaansen uit Nispen en de Hackney Thijs van Erik Hesselmans uit Biest-Houtakker. Bastiaansen had geschiedenis kunnen schrijven met het behalen van een derde Open Chaams titel. Hij moest echter Biestenaar Erik Hesselmans laten voorgaan. Jurylid Jac Moerings: "De Hackney Thijs van Hesselmans bleef het meest constant en zonder fouten lopen."

Een uitstekende prestatie van onze dorpsgenoot!

We hebben 32 gasten en geen leden online