• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Prins Carolus aan het roer!

Geschreven door Toine van Balkom.

 

    

Zaterdagavond was het weer volop entourage in residentie de Gymzaal bij CV de Pinnekleuvers. Veel gasten uit het Pinnekleuversgat, Haaikneutersrijk, Durdauwersgat en Pezerikkengat waren getuige van de spectaculaire onthulling van prins Carolus. Het grote verlichte bijl, dat vorig jaar dienst deed op het dak van ex-prins Paulus werd gebruikt om deze nieuwe prins te onthullen. Met deze bijl werd symbolisch hout gekapt en daaruit kwam een prins tevoorschijn die uit het goeie hout gesneden was. Vele namen van potentiële kandidaten deden de ronde in de Biest. Wie zou er prins worden van het Pinnekleuversgat. 

 

Karel Dieker maakte een flitsende entree en werd benoemd tot prins Carolus. Zijn adjudant, wie kan het ook anders zijn, is niemand minder dan Paulus (Paul Reijnen). Dit duo zal carnavalesk Biest-Houtakker weer op zijn grondvesten doen schudden.Deze avond werden ook de ex-prinsen Credit en Paulus door het gilde van ex-prinsen op het podium geroepen. Je komt namelijk niet zomaar bij het gilde van ex-prinsen. Credit had als opdracht een visnet te maken of binnen één uur een schaal haringen te leveren. Ex-prins Credit bleek de ex-prinsen te snel af te zijn. Hij spoedde zich naar huis, pakte een schaal en voorzag deze van (tent)haringen compleet met een decoratie van sla. Prins Paulus had zijn sollicitatiebrief naar de ex-prinsen in het pools laten schrijven. Hij kreeg zijn opdracht in een briefvorm....in het spaans. De opdrachten die daarin staan zullen op vrijdagavond met carnaval voltooid worden.             

 

        De dansgroep liet een prachtig dansje zien voor Prins Carolus, adjudant Paulus, alle andere hoogwaardigheidsbekleders van de omliggende carnavalsverenigingen en het Biestse publiek. Een prachtig dansje op een prachtig nummer. Daar kunnen prins Carolus en adjudant Paulus best wel trots op zijn.

 

Giftusefkesdur. Daar zijn CV de Pinnekleuvers echt in geslaagd. Volgende week meer leut bij de Zêveraovonden.

We hebben 280 gasten en geen leden online