• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse Madagascars winnen Sfeermakersprijs op First Lego League

Geschreven door Lennart de Graaf.

FLL_madagascars1

 

Op zaterdag 28 november j.l. vond in het gebouw van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys de eerste editie plaats van de regiofinale Midden- en NoordOost Brabant plaats. Een wereldwijd gespeelde wedstrijd voor kinderen van 9 tot 15 jaar, waarbij de kids een robot moeten bouwen en programmeren en een onderzoeksopdracht moeten uitvoeren.

 

Ook de kinderen uit groep 8 van basisschool st. Antonius waren van de partij. Dat de wedstrijd bloedstollend spannend was, blijkt uit bovenstaande foto. Door hun aanstekelijke enthousiasme , hun fraai ingerichte pit area, de spetterende yell en de coole T-shirts wist het team de sfeermakersprijs in de wacht te slepen.  

 

FLL_madagascars2

Volgens jurylid Rita van der Lee, zelf ooit coach van het enige Nederlandse team dat de wereldfinale wist te bereiken, mag het team trots zijn. "Zowel bij de robotprestatiewedstrijd als het project was het team dan welliswaar niet het beste, maar voor een basisschoolteam dat voor de eerste keer meedoet is de prestatie echt heel goed. Ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten van volgend jaar."

We hebben 239 gasten en geen leden online