• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Bart Lips wint grote prijs Wierden en Zwolle

Uit de verschillende paardensport bladen namen we de volgende artikelen over dorpsgenoot Bart Lips over:

 

BartLipsWinnaarGPZwolle2010

 

Zwolle: overwinning voor pijlsnelle Bart Lips 06/01/2010
Ponyruiter Bart Lips versloeg dinsdagmiddag met een razendsnelle rit al zijn concurrenten in de Grote Prijs van Zwolle International. Met zijn Gerco wist hij Amke Bekhuis en haar pony Maurice ruim voor te blijven in de barrage.
Vier combinaties verdienden in de eerste ronde een kwalificatie voor de barrage. Alleen Bart Lips en Amke Bekhuis volbrachten ook de barrage foutloos. De Zweedse Felicia Hultberg werd derde met Ice and Fire d'Albran.
Niels Knape eindigde met Powergirl (v. Pavarotti) op de vierde plek.

 

BartLipswinnaarGPWierden2009     

Wierden.  

Bart Lips en Gerco bewaarden het beste voor het laatst. Op de voorgaande dagen van Indoor Wierden Internationaal was er steeds wel iets misgegaan in de combinatie van paard en ruiter. De ene keer een ruiterfoutje, de andere keer een missertje van het paard, dan weer een pechgevalletje. Maar op de slotdag klopte alles bij bart Lips en zijn achtjarige bruine ruin. Als eerste van de zes deelneemers in de barrage bleef de ruiter uit Biest-Houtakker bij Tilburg foutloos in de strijd om de Nijwa Rijssen Grand Prix en naar later bleek als enige. Het verre familielid van bondscoach Martin Lips van de eventingruiters liet zich niet van de wijs brengen, toen hij na een pauze als eerste de arena binnen mocht voor de beslissende omloop. De 15-jarige Brabander zocht secuur de korte route en hield de lei keurig schoon.

 

 "Hij pakte heel lekker aan", complimenteerde Lips zijn viervoeter, die 'toevallig' dezelfde naam heeft als een topruiter uit Tubbergen. De New Forestpony verraste zijn baasje met diens eerste triomf in een Grote Prijs. Bart Lips deed al wel ervaring op binnen het Rabo Talentenplan, maar een plaatsje in een  van de kaderteams van de aan de kant toekijkende Sven Harmsen heeft hij nog niet. De keuzeheer uit Lonneker zal hem nu op zijn minst in de gaten houden met het oog op het Europees kampioenschap van volgend jaar in Engeland. "Zou mooi zijn", vond Lips. " als Sven me goed genoeg vindt."

Bart Lips heeft de smaak in elk geval te pakken. "Geweldig", vond hij zijn primeur in Wierden "Het liefst wil ik later ook bij de paarden goed meedoen. Meerijden met wedstrijden voor de wereldbeker en zo, dat zou prachtig zijn."

 

www.biest-houtakker.eu wenst Biestenaar Bart Lips van harte proficiat en wenst hem een heel goed 2010 toe!!

We hebben 58 gasten en geen leden online