• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Sint veilig in de Biest

Geschreven door Lennart de Graaf.

Het was dit jaar extra spannend toen alle Bieste kinderen weer stonden te wachten aan de brug van de Akkerstraat. Want ondanks dat de uitnodiging schreef dat de sint om 11 uur zou aanleggen, was er om kwart over 11 nog steeds geen pakjesboot te zien. Als de sint maar niet verdwaald is? Misschien ligt ie wel ziek in bed! Of ... misschien is hij Biest-Houtakker gewoon vergeten dit jaar!

 sint01

Gelukkig kwam er iets voor half twaalf een eind aan de spanning toen in de verte door de mist de pakjesboot dan toch in zicht kwam. (De vertraging bleek te wijten aan een technische storing met de boot.) Ondanks een kille wind werd er door de kinderen hard gezongen en werd de sint dus in ieder geval figuurlijk warm onthaald. Op de brug werd de sint welkom geheten door Burgemeester Palmen.

 

Na aankomst ging een grote groep Sint fans (zowel kinderen als vaders en moeders) naar de Bieste Gymzaal. Precies op de plaats waar gisteren nog een andere belangrijke Biestenaar stond (de prins der Pinnekleuvers), nam nu de goedheiligman plaats. Terwijl iedereen weer lekker opwarmde bij een lekker kopje thee of koffie, nam de sint plaats in zijn stoel. Wat later werd ook door twee sterke pieten een mysterieuze kist binnengebracht, waarvan alleen de Sint de inhoud kende. Veel van de Pieten waren zo nieuwsgierig dat ze halsbrekende toeren uithaalden om stiekem toch achter de inhoud te komen. Van poetsen tot lassen tot heuse laxerende middelen werden daarvoor niet geschuwd. De kist bleek echter niet gevuld met kado's of prijzen, maar met juist de sinterklaaslootjes van alle Biestenaren.

sint02 

Bij de trekking van de hoofdprijs dit jaar, een heuse schommel, viel Mees van de Wouw in de prijzen. Gelukkig hoeft Mees zich (met vader Roel)  geen zorgen over te maken over de schommel als het een zelf in elkaar te zetten schommel betreft.

We hebben 601 gasten en geen leden online