• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Houtrakkers gaan naar de boerderij

Geschreven door Brigitte Soetens.

psz

 

Op 20 april zijn we met de peuters gaan kijken op de boerderij van Fam van Dal.

Bij aankomst mochten we al meteen naar de stal met koeien. Wat waren die groot zeg. Sommige peuters vonden dit toch wel een beetje eng. Maar aan de hand van de juf durfden we allemaal te gaan kijken.

Als we iets wilde weten konden we het aan boer Koen vragen.

Hierna gingen we naar een andere stal. Hierin stonden kalfjes die al brokjes eten uit een grote voederbak. Wij mochten met onze handjes lekker door de brokken graaien. Dat was wel heel leuk.

Toen gingen we naar de kleine babykalfjes kijken. Die hadden ieder hun eigen hutje. Veel zin om eruit te komen hadden ze niet, maar met een beetje hulp maar boer Koen kwamen ze wel naar buiten. Een paar peuters durfde het aan, om een kalfje aan hun handje te laten sabbelen. Dat was wel een beetje een raar gevoel aan je handje.

Ook had Koen nog hele aparte koeien uit India, met hele grote oren. Die waren heel mooi.

Maar waar we ook voor gekomen waren, was de hele grote tractor, die was gaaf. Een peuter wist zelfs het merk, “t is unne case”.

Hierna mochten we van Annemie op het gras gaan zitten, want ze had nog een verrassing voor ons. Annemie kwam terug met een hondenmand, met hele lieve kleine puppy’s erin. O wat waren die leuk en schattig. We mochten er allemaal mee spelen, we kregen er gewoon niet genoeg van. Maar na een tijdje moesten ze weer terug naar de mama hond en wij weer terug naar de peuterspeelzaal. Maar voor we vertrokken bedankten we Harrie, Annemie en Koen voor de gastvrijheid en de leuke rondleiding op de boerderij.

En we hopen op een volgende keer weer.

We hebben 249 gasten en geen leden online