• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Fietstocht Biestse Vrouwen Actief

Geschreven door Toine van Balkom.

Dinsdag 21 juni hield Biestse Vrouwen Actief de jaarlijkse fietstocht.

Om half 10 vertrokken we richting MiddelBeers, waar we koffie/thee met gebak nuttigden. Daarna fietsten we naar de Bosschuur tussen Vessem en Wintelré. We namen zelf ons lunchpakketje mee en kregen daar koffie en thee.


bva_fietsen_2011

 

De boswachter had enkele spannende verhalen over allerlei gebeurtenissen. Na de lunch vertelde hij over het wel en wee in de bossen en waarom het zo geweldig is om onkruid in de tuin te laten staan en zelf niets meer aan je tuin te doen. De diversiteit van insecten en vogels is in de loop der jaren flink toegenomen.Ook waarom de bossen van nu veranderd zijn ten opzichte van vroeger. De denkwereld moet volgens hem helemaal veranderd worden omdat deze totaal verkeerd aangeleerd zou zijn.


Er werd nog het een en ander over GPS verteld en daarna vertrokken we naar Ons Museum. Een 82 jarige mevrouw, zus van de inmiddels 33 jaar geleden vermoorde Mevrouw Brabers uit Biest-Houtakker, leidde ons rond in haar stoffige museum. Ook daar mocht alles groeien en bloeien in de tuin en had bij elk voorwerp een verhaal. In haar museum raakte ze niet uitgepraat over de oude spullen die ze binnen had staan.

Voor sommigen was het net iets te muf en die keken buiten hun ogen uit, hoe de vrouw daar leeft.

We gingen verder en gingen nog even een kijkje nemen in Rondeel de kippenfarm. Er leven uitsluitend Lohman Brown kippen die makkelijk in de omgang zijn en goed produceren. Vorig jaar opnieuw geopend en de moeite waard om te zien hoe de kippen toch echt konden scharrelen en de eieren op de band in de hokken leggen.

We hadden nog tweemaal een terrasstop en daarna aten we heerlijk bij de Wok in ons vertrouwd

Biest-Houtakker, waar we hartelijk ontvangen werden door de altijd vrolijke eigenaresse.

 

Ons seizoensjaar zit er weer op en we gaan weer op vertrouwde voet verder in September.

Wij wensen iedereen dan ook een fantastische vakantie toe !!

Groetjes van het bestuur.

We hebben 217 gasten en geen leden online