• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

2 Bieren winnaar "Biests biertje"

Geschreven door Lennart de Graaf.

Gisteravond werd door alle 60 leden van het Biests Biercollectief (onderdeel van Stichting Wel Gement) bier geproefd. Doel was om een winnaar te kiezen uit de 4 gebrouwen proefbieren. Twee bieren bleken echter zo aan elkaar gewaagd, dat beide gekozen werden als winnaar: Het tripelachtig bier van brouwers Joep, Dharmanand, Thijs en Corné o.l.v. brouwer Marc en het weizenachtig bier van Kees o.l.v. brouwer Joost. 

winnaarsBBC

Café Ome Toon was op zaterdagavond 8 juni het strijdtoneel van 4 groepen van Biestse brouwers. De 4 groepen, allemaal leden van het Biests Bier Collectief hebben in de afgelopen tijd allen een biertje gebrouwen. Daarbij kregen ze hulp van ervaren brouwers uit de regio. Doel was om een Biests biertje te brouwen. Opdrachtgever is stichting Wel Gement die ook het Biests dorpslikeur Ut Biests Regentje hebben ontwikkeld. 
De 60 leden van het Biests Biercollectief, een groep van mensen die het ontwikkelen van het Biest bier middels crowd funding mogelijk hebben gemaakt, mochten gisteren gaan proeven. In een sessie waarin gelet werd op geur, kleur en smaak van het bier, kwamen zij tot een overall beoordeling van het bier. Hun oordeel leidde samen met het oordeel van de vakjury tot de winnaar. 

proevenBBC

Uiteindelijk rolde er niet één, maar twee bieren als winnaar uit de bus. Het tripelachtig bier van Biestse brouwers Joep Vingerhoets, Dharmanand Ramnarain, Corné Verhees en Thijs Barten (gebrouwen onder leiding van brouwer Marc Vriens) en het Weizenachtig bier van Kees van den Heuvel en Jeroen de Kort. Het eerste biertje was favoriet bij de publieksjury en stond op de tweede plaats bij de vakjury. Het andere bier precies andersom. 
Beide groepen gaan nu aan de slag met de doorontwikkeling van het bier dat, als alles goed gaat, begin September in grotere oplage beschikbaar moet zijn voor het grote publiek. 

Stichting Wel Gement bestuursleden Mart van Vught, Rina van den Heuvel en Lennart de Graaf zijn zeer tevreden met hoe dit 'bieravontuur' tot nog toe verloopt. "Natuurlijk is het fantastisch dat we als Biest-Houtakker een eigen biertje krijgen, maar wat nog mooier is, is dat het maken en proeven van het bier Biestenaren weer bij elkaar brengt die elkaar niet vanzelfsprekend getroffen zouden hebben. Het gaat ons bij dit avontuur namelijk net zo goed om de reis als de bestemming". 

We hebben 174 gasten en geen leden online