• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Driekoningen zingen 2019

Geschreven door Lennart de Graaf.

A.s. zondag organiseert Stichting Wel Gement in samenwerking met geloofsgemeenschap Antonius, b.s. de Vlinderakker en de Coöperatie sinds lang het Biests Driekoningen zingen. Tussen 14 en 16 uur zullen zo'n 10 groepen koningen door Biest-Houtakker trekken. Dit jaar zingen de koningen voor het goede doel, namelijk de Biestse kerststal. 

3koningen2019

Het programma
Er wordt gezamenlijk om 13.30 uur in Café Ome Toon afgetrapt met het driekoningen verhaal voorgelezen door Corrie Priems van de geloofsgemeenschap. Ook worden door een gelegenheidsorkest van basisschoolleerlingen een aantal drie koningenliederen ten gehore gebracht. Vervolgens zullen de groepjes koningen ieder een keer 'proefzingen' voor coöperatie-vrijwilligers Ans Soetens en Zus Kruissen. Tussen 14 en 16 uur gaan de groepen zingen in Biest-Houtakker. Rond 16 uur verzamelen we weer bij café Ome Toon om iets lekkers te eten en te drinken, de uiteindelijke opbrengst bekend te maken en om samen de kerststal te sluiten. Bij zowel de aftrap als de afsluiting bent u ook van harte welkom. 

Routes
Nieuw dit jaar is dat de drie koningen niet allemaal op dezelfde plekken gaan zingen, maar dat hun wordt gevraagd een bepaalde route te lopen. Zo kunnen meer mensen in Biest-Houtakker genieten van hun zangkunsten. Een aantal groepen starten in de Eksterhoeve of Stal van Hoof om zo terug richting Café ome Toon te gaan. Een deel van de groepen zal van Ome Toon naar de kantine van SVSOS trekken, waar op dat moment de nieuwjaarsreceptie plaatsvindt. En de allerkleinsten zullen rond gaan in de Beverakkers. Uiteraard is er in elke route ook ruimte om extra adressen aan te doen van ouders, familie of vrienden. 

Koningen Welkom
Om te zorgen dat koningen niet voor een gesloten deur komen te staan, kunnen biestenaren zich aanmelden op www.welgement.nl/aanmelden als 'koningen welkom' adres. We zoeken nog adressen op de gehele Biestsestraat en Hakvoortseweg tussen de Klein Westerwijksestraat en stal van Hoof. Ben je thuis tussen 14 en 16 uur en mogen de koningen bij jou aanbellen? meld je dan nog snel aan. 

 Ook was er voor de Biestenaren die niet op de route lagen of die niet makkelijk de voordeur open kunnen doen, de mogelijkheid om op een van de startlocaties te gaan luisteren. Een kleine groep Biestenaren heeft zich aangemeld en zal samen op het startpunt bij Heerlijckheid de Eksterhoeve neerstrijken. Stal van Hoof is weliswaar een startpunt voor een aantal koningen, maar zal niet worden gebruikt als locatie waar mensen kunnen neerstrijken. 

We hebben 184 gasten en geen leden online