• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Nacho's overweldigend winnaar Top 2000 avond

Geschreven door Lennart de Graaf.

Gisteravond vond in het lekker drukke Café ome Toon de eerste editie plaats van de Top 2000 à Gogo quiz avond. Naast verhalen van o.a. Kees Mertens, Maarten Lapien en Joost Geboers over hun passie voor de top 2000 muziek, werd ook de Top 2000 quiz gespeeld. Team Nacho's met teamcaptain Conny Ongenae Leijten, wist overweldigend te winnen.  

ometoontop2000

Ook al gingen de deuren officieel pas om 20.00 uur open, toch meldden de eerste bezoekers zich al om 19.30 uur. Om 20.30 uur was het dan ook al flink druk. Om alle Top 2000 fans een plaatsje te kunnen bieden moesten er stoelen bijgehaald worden uit de podiumzaal. 
De Top 2000 avond was opgezet volgens het format van het populaire TV programma Top 2000 à Gogo. Tijdens de avond werden daarom niet alleen quiz vragen gesteld, maar schoven ook Top 2000 gasten Kees Mertens en Maarten Lapien aan de stamtafel aan. Kees vertelde als 'lijstduwer' over zijn liefde voor het nummer "Shine on you crazy diamond" van Pink Floyd. Volgens Kees zou dat nummer op de 1e positie in de Top 2000 moeten staan. 

johnyokomaartenMaarten vertelde over zijn passie voor Top 2000 hofleverancier The Beatles. In het fantastisch verhaal over zijn bezoek aan Liverpool, nam Maarten ons mee langs de geboortehuizen van de 4 Beatles, naar Strawberry Field en Penny Lane. Het hoogtepunt in het verhaal was echter toen een van de rariteiten uit Maartens Beatle collectie werd besproken: een zelfgemaakte variant van de albumcover "Unfinished music no. 1: two virgins" en het verhaal van de totstandkoming van die foto.Tijdens de Quiz werd in 4 rondes gestreden. Team Nacho's, al eerder winnaar van de kwis van de Nostalgie (georganiseerd door Wel Gement en Madelieve), was ook dit keer weer te sterk. Met een overweldigende score van 205 uit 234 punten hielden ze de concurrentie op ruime afstand. De 2e plaats van voor team "Maggie & the magicians" (teamcaptain Carry Goedendorp) en de 3e plaats voor team RDSYC (teamcaptain Arjan Wiercx). 

De avond werd afgesloten met een verhaal van de Biestse popprofessor Joost Geboers. In geuren en kleuren werd verteld over Prince. Niet zozeer over het werk van deze artiest zelf, maar veel meer alle aanverwante artiesten waarvoor hij liedjes heeft geschreven. Dat bleken in veel gevallen de knappe dames waar Prince zich gedurende zijn carriere mee omringde (Vanity, Appolonia, Wendy & Lisa, Sheila E en Candy Dulfer). 

Al met al kijken de gasten, maar ook organisatoren Toine Smolders, Lennart de Graaf en Joost Geboers met een zeer goed gevoel terug op de avond. 

We hebben 60 gasten en geen leden online