• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

intocht Sinterklaas op zondag 26-11

Geschreven door Sinterklaas comité.

sint01Sinterklaas maakt met een flink gezelschap Zwarte Pieten binnenkort (als alles goed gaat) weer zijn opwachting in ons land. Op zondag 26 november om 11 uur zal de Goedheiligman Biest-Houtakker binnenvaren bij de Holenakkerbrug in de Akker-straat. Sinterklaas en Pieten worden al jaren door een menigte zingende kinderen ontvangen. De Sint en zijn Pieten worden per oldtimer pick up begeleid door de harmonie naar de feestzaal bij Café Ome Toon. De kinderen en belangstellenden mogen achter de pick-up aan.
Tijdens zijn bezoek in de gymzaal kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt Sinterklaas hartelijk door de burgemeester of wethouder ontvangen. De Pieten treden hier voor de kinderen op en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend! Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 14:00 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s-nachts gaan Sinterklaas en de zwarte Pieten natuurlijk schoentjes vullen! 

Elk jaar organiseert het Sinterklaas comité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de week van 12 t/m 18 november zal het Sinterklaas comité in Biest-Houtakker rondgaan om zoveel mogelijk van deze loten te verkopen. De opbrengsten hiervan worden weer gebruikt om alle kinderen in Biest-Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeautje en een snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 31 december 2017 worden opgehaald.

We hebben 573 gasten en geen leden online