• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Let’s play TAFELVOETBAL

Geschreven door Stichting Wel Gement.

tafelv1Het is bijna zover. Op zaterdag 21 oktober wordt het weer ‘knallen met die ballen’ in café Ome Toon op het Open Biests Tafelvoetbal kampioenschap 2017. Dit jaar hebben 87 teams zich ingeschreven, waaronder 61 seniorenteams (heren / dames) en tot nu toe 17 jeugdteams voor het middagtoernooi. Net als vorig jaar hebben we in het avondtoernooi de zogenaamde puberpoule met 9 deelnemende teams van spelers van gemiddeld zo’n 13-14 jaar oud. Om dat alles in goede banen te leiden waren dit jaar maar liefst 9 voetbaltafels nodig. Kortom elk hoekje van het café wordt straks gevuld.

Gaan de Belgen ook dit jaar weer met de cup naar huis? Zijn het de gebroeders Brakkenie? Of blijft de cup eindelijk weer eens een keertje in de Biest? Als je het wilt weten, kom dan zeker een kijkje nemen. Een avond vol bloedstollend spannende tafelvoetbalderby’s in de herenpoule, nagelbijtend spannende matches met strijdkreten waar zelfs de ‘kreunkoninginnen’ van Wimbledon bij in het niet vallen en een mix van gierende zenuwen en hormonen in de puberpoule. Gelukkig is er tussen al die stress voldoende tijd om tot rust te komen: de vrijwilligers achter de bar bij 'Ome Toon' zorgen voor een heerlijk koel pilsje en Dj Toine heeft een nostalgische play-list in elkaar gesleuteld met de vetste platen uit de afgelopen 4 decennia.
Een ding is zeker: de cup gaat dit jaar niet naar Kevin en Stefan uit België, want zij kampen met een blessure. Wel is uit betrouwbare bron vernomen dat tafelvoetballegendes Cor en Joost van 't Schouwke dit jaar acte de présence geven. Dat belooft dus weer een nostalgisch gezellige avond te worden. 

tafelv2Praktische informatie: 
De jeugdteams (basisschool) worden verwacht tussen 15.45 uur en 16.00 uur. Het toernooi start om 16.00 uur precies en de prijsuitreiking zal zijn tussen 17.30 uur en 18.00 uur.
De seniorenteams heren en dames en de puberteams worden verwacht tussen 19.15 uur en 19.30 uur. 
Fans zijn zowel bij de junioren als de senioren van harte welkom. Kom dus zeker een kijkje nemen. 

We hebben 316 gasten en geen leden online