• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Jeugd van Tegenwoordig ging KEI HART!

Geschreven door De Jeugd van Tegenwoordig.

Vrijdag 7 april om 19.30 was de start van de 24-uurs fietsmarathon van de Jeugd van Tegenwoordig. Op twee hometrainers fietste de jeugd, 12 tot 16 jaar, zoveel mogelijk kilometers en geld bij elkaar voor het goede doel van hun dorpsgenoten Gijs en Miriam van de Wiel, Homeride voor Ronald McDonald-huizen. En het ging inderdaad “Hart” in de Gemeynte. Er werd hard gefietst en er was heel veel support van familie, vrienden en dorpsgenoten. Iedereen droeg zijn steentje bij in deze actie.
Tot diep in de nacht en ook weer in de vroege ochtend werd de jeugd aangemoedigd door bezoekers. Op zaterdagochtend was er een heuse spinning-les door Claartje van de Wouw om de jeugdige fietsers nog harder te laten gaan.
Naast jeugd was er ook de mogelijkheid voor anderen om met elkaar te battlen op de fiets. Er werd gestreden om zoveel mogelijk kilometers in een half uur te fietsen. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Fietsclub Reijrink met 19,0 kilometer in een half uur. Bij de jeugd was Thijm Verhoeven de winnaar. Hij fietste 15,6 kilometer in een half uur.

Gijs en MiriamZaterdagavond klokslag 19.30 was de actie ten einde en werden de laatste kilometers genoteerd. De jeugd fietste in totaal 1.142 kilometer in 24 uur. Toen werd het tijd om de cheque uit te reiken aan Gijs en Miriam. In totaal is het de jeugd gelukt om een bedrag van € 3.050,33 bij elkaar te fietsen dit weekend. Dat zijn 50 overnachtingen in een Ronald McDonald-huis, zodat ouders heel dicht bij hun zieke kind kunnen zijn.

We hebben 272 gasten en geen leden online