• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

WGS organiseert tafelvoetbal en nieuwe quiz in najaar 2016

Geschreven door Lennart de Graaf.

tafelvoetbal2015 1

Na de succesvolle editie van de kwis van de Nostalgie kan Biest-Houtakker ook dit najaar weer uitkijken naar leuke Weekend Sentiment activiteiten. Een daarvan is oud en vertrouwd: het Open Biests Tafelvoetbaltoernooi dat zijn 6e editie in gaat. Naast deze bekende activiteit is er echter ook ruimte voor wat nieuws, want eind 2016 zal voor het eerst de Weekend Sentiment Top 2000 Quiz worden georganiseerd.

Biests Open Tafelvoetbal toernooi - zaterdag 22 oktober 2016

Achteraf gezien lijkt het een soort voorbode geweest te zijn voor het EK, want op de editie 2015 van het Biests Open Tafelvoeltbaltoernooi waren de Belgen ook aanzienlijk sterker dan de Nederlandse deelnemers. Zo werden  Stefan Adriaenssen en Kevin Ambroise uit België vorig jaar kampioen bij de senioren. Of de cup dit jaar in Nederland blijft is natuurlijk maar de vraag, maar wel zullen de deelnemers merken dat het toernooi anders zal verlopen. Voor het eerst worden wedstrijden namelijk ingedeeld volgens het zogenaamde Zwitsers systeem, dat er in tegenstelling tot het reguliere systeem voor zorgt dat wedstrijden gedurende het toernooi steeds meer van gelijk niveau zullen zijn.  Minder vaak uitslagen van 18 -1 dus, maar juist de wedstrijdjes waarin de winst in de laatste seconden wordt bepaald. Naar verwachting zullen zo'n 50 tot 60 teams gaan deelnemen.
Wil je meedoen? Aanmelden kan nu al door een mail te sturen naar Toine Smolders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en is, zoals gebruikelijk, helemaal gratis. Vermeld in je mailtje je teamnaam, de namen van de twee teamleden en voor welke competitie (junioren, senioren heren, senioren dames) je jezelf aanmeldt.

Sentiment Top 2000 quiz - vrijdagavond 23 december 2016

Dat de Biest van quizzen houdt, bleek wel uit de kwis van de Nostalgie. Daarom heeft het WGS team het idee opgepakt om aan het eind van het jaar een tweede quiz avond te organiseren. Deze zal, hoe kan het ook bijna anders, in het teken staan van de populaire Top 2000 die ook in die periode op radio 2 te horen is. Muziekgenieters Toine Smolders en Lennart de Graaf zullen met hulp van Top 2000 expert Joost Geboers aan de slag gaan om een mooie selectie vragen te maken.
De quiz zal het begin van de avond vullen, maar er zal zeker ook ruimte overblijven om met elkaar te genieten van de prachtige Top 2000 songs en clips en samen leuke herinneringen op te halen in ons eigen Biests Top2000 café ( "en dat café is van Monica ... euh ... Maaaariskaaaaaa!").  Meer informatie over deelname en aanmelden volgt tegen het eind van 2016.

We hebben 54 gasten en geen leden online