• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Kwis is klaar!

Geschreven door Weekend Sentiment & Madelieve.

Petje-Pitamientje

Op Zaterdag 28 juni is het zover: tenminste 9 teams zullen dan met elkaar gaan quizzen in de Kwis van de Nostalgie, een intiatief van Weekend Sentiment en Prulliosa winkeltje Madelieve. Het gezelligste café van Biest-Houtakker, café Ome Toon, zal het toneel zijn van veel oude fragmenten van TV, film, sport, nieuws en muziek.

"Als ik mensen vraag of ze zin hebben om mee te doen aan de kwis, dan is vaak het antwoord: 'Dat is toch niks voor mij?' of 'Maar ik ben niet zo goed in al die vragen'. Dat is natuurlijk geen goede reden om je niet op de geven, want het gaat bij de kwis eigenlijk helemaal niet om of je nu heel goed bent in het beantwoorden van vragen of niet. Het is gewoon een supergezellige manier om lekker met elkaar terug te denken aan typische dingen uit de jaren 60, 70, 80 of 90. Hoe leuk is het om fragmentjes van oude reclames terug te zien (Herinner je je petje Pitamientje nog? En van wie was de uitspraak 'Foutje ... bedankt!' ook al weer?), te kijken naar legendarische sportmomenten (de omhaal van Van Basten uit '88) of te genieten van alle Nederlandse songfestival successen! Er zijn natuurlijk altijd teams die gaan voor de winst, maar voor de meesten is het gewoon 'een goede smoes' om gezellig met elkaar een biertje of wijntje te drinken in Café Ome Toon! Er hebben zich al 9 teams gemeld (klik hieronder op "lees meer" om te zien wie), maar we kunnen zeker nog meer teams gebruiken." Aldus mede-organisator Lennart de Graaf.

"De kwis is klaar. Dat wil zeggen, we moeten nog een paar kleine dingetjes toevoegen en verfijnen, maar dan gaat het over de puntjes op de i. In de kwis zullen we in 4 rondes (met daartussen natuurlijk pauzes om lekker wat te drinken, bij te kletsen en te kijken naar oud beeldmateriaal) steeds zo'n 20 vragen aan de teams stellen. Er zijn verschillende categorieën. Natuurlijk zullen Sport en muziek niet ontbreken, maar we proberen er wel altijd een grappige draai aan te geven. Zo kennen teams uit vorige edities bijvoorbeeld onze 'nederpop rebus' nog wel: Een rebus waarbij de oplossing een zin uit een Nederpop liedje oplevert. De vraag is natuurlijk ... welk liedje! Daarnaast zijn er ook altijd wat maffe categorieën zoals 'wie is de snor' waarin je een bekend persoon moet herkennen aan een plaatje waarop alleen de snor is te zien. Kortom ... fun en nostalgie zouden hand in hand moeten gaan."

"Teams vullen hun antwoorden in op een antwoordformulier dat we per ronde ook samen nakijken. Dat levert soms geweldig grappige discussies op, want een ander team kijkt dus jouw formulier na. En tsja ... een antwoord is soms natuurlijk bijna goed maar niet helemaal. Gelukkig hebben we daarvoor onze tweekoppige jury, bestaande uit Theo de Graaf en Conny Ongenae-Leijten. Ze zijn streng doch rechtvaardig en houden zo de fanatieke teams in toom."

De volgende teams hebben zich ingeschreven voor de kwis (teamnaam | teamcaptain):

T.Z.N. (Team Zonder Naam)

Marian van Dijck

Team Tijdmasjien

Wendy Norbart

De coöperatieven

Anne-Marie Holthausen

Die Brocken Buben

Kitty Vromans

JoPi & MaJa.

Marie-José Pijnenburg

Dik voor mekaar

Net de Graaf

Boney M

Ester Krieckaart

De Smarties

Jacky Dirks

the Losers

Wilma van Gils

Wat wellicht opvalt, is dat we alleen maar vrouwelijke teamcaptains hebben. Het is wel duidelijk ... het 'glazen plafond' bestaat in Biest-Houtakker niet ... of wellicht toch maar dan voor de heren?  

Wil je nog meedoen, schrijf je team dan snel in via de aanmeldbanner rechtsonder op deze pagina. Fans zijn trouwens ook van harte welkom. De Kwis start om 20.30 uur. 

We hebben 190 gasten en geen leden online