• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Qlivini weer van start !

Geschreven door Arjan Mulders.

20140319Qlivini bij Ome ToonAfgelopen woensdag was er weer een Qlivini kookavond. Voor wie het nog niet weet: een aantal van deze heren hebben al zo'n 9 jaar een kookclub waar één keer per maand een aantal gerechten worden gekookt, zie de pagina van Qlivini op deze site.

Dit keer was het een bijzondere avond op de nieuwe locatie in Café Ome Toon waar de nieuwe keuken door de heren werd ingewijd. Ook werd een nieuw lid in de gelederen verwelkomd, dorpsgenoot Toine van den Broek. Met zijn jarenlange expertise in 'een goei stukske vlees' zit het de komende maanden wel goed qua vleesgerechten bij de Qlivini!

Op het menu stond een woestijnsoepje met een aantal van Qlivini's favoriete ingrediënten, crème fraiche en knoflook. Het vleesgerecht werd klaargemaakt met varkensnek. Dit fijne stukje vlees werd op het laatste moment verkozen aangezien Qlivino Chris er niet in slaagde de verfijnde varkenswangetjes te krijgen bij een aantal slagers in de buurt. Als bijgerecht was het de bedoeling om aardappeltoefjes te bereiden maar door een te fijne bereiding mislukte dit gerecht, waarna er met de frituur een krokante Belgische lekkernij aan werd toegevoegd, wat door een aantal passerende dames denigrerend als 'friet stoof' werd betiteld, iets wat natuurlijk ver bezijden de waarheid was...

Voor de salade werd gebruik gemaakt van het voor de Qlivini nieuwe bijgerecht quinoa, een vervanger van rijst of couscous die populair is in de nieuwe trend van 'powerfood'. Tot slot werd afgesloten met een heerlijk nagerecht in de vorm van een trifle met bessen die hoog scoorde in de lijst van toetjes van de afgelopen jaren, de heren waren er zelfs even stil van. 

Wil je deze recepten eens uitproberen kijk dan voor het menu op de receptenpagina van Qlivini op deze site.

We hebben 161 gasten en geen leden online