• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Stilletjes aan richting officiële opening

Geschreven door coöperatie Biest-Houtakker.

vloerometoonWat is er de afgelopen weken weer hard gewerkt in ons nieuwe dorpsgebouw. Een team van ervaren vrijwilligers in timmerwerkzaamheden, die hun eigen werk zelfs uitstelden, is de grote uitdaging aangegaan om een prachtige vloer te realiseren. Het resultaat mag er zijn. De historische vloer uit het oude Elckerlyc blijft bewaard, erfgoed dat letterlijk en figuurlijk is vastgelegd.

Het heeft veel mensen beziggehouden of we genoeg planken hadden. Dat laatste is niet helemaal het geval, al betreft dat slechts het gedeelte achter de bar en enkele planken die rondom het biljart gelegd moeten worden. Gelukkig zijn er nog enkele achtergebleven vloerdelen te slopen uit het oude Elckerlyc gebouw. Inmiddels is dat ingepland voor a.s. zaterdag.

Bent u bereid om dit  klusje samen met twee reeds ingeplande vrijwilligers te klaren dan kunt u dat laten weten aan Rina van den Heuvel (013-5051575).

Komende week gaan de werkgroepen rond inrichting, keukeninrichting, techniek en schilderwerk in nauw overleg met elkaar aan de slag richting afronding zodat we ergens in februari in Café Ome Toon terecht kunnen. 

Momenteel zijn de grote zaal (sportzaal) en podiumzaal al volop in gebruik. Inzage in bezetting krijgt u via deze website, op het gedeelte zalenplanner. De komende weken wordt steeds duidelijker hoe het beleid met betrekking tot huur, consumptieprijzen en mogelijkheden er uit gaat zien. Hebt u hierover vragen of opmerkingen? Laat hetDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten.

Terwijl in Dorpsgebouw 't Gebint steeds meer activiteiten gaan plaatsvinden en we er ook al met carnaval terecht kunnen, vindt de officiële plaats op zaterdag 15 maart. Dit belooft een groot feest te worden met drie gedeeltes; het middaggedeelte voor genodigden, vervolgens een receptie voor alle geïnteresseerden en als afsluiter organiseren we 's-avonds een grandioze feestavond om alle vrijwilligers te bedanken.

Want die vrijwilligers, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, hebben dit gebouw gemaakt tot wat het nu is. Burgemeester Palmen sprak er vol trots over in zijn nieuwjaarsspeech: een knap staaltje werk door de Biestenaren, die dat zelf de normaalste zaak van de wereld vinden.

Dus, voor alle inwoners: zet 15 maart aanstaande op de kalender. Wij zien u graag bij dit speciale moment!

We hebben 41 gasten en geen leden online