Skip to main content
Biest-Houtakker primeur in KunstKapel Trucktour

Biest-Houtakker primeur in KunstKapel Trucktour


De ideeënprijsvraag, die de Stichting Tussen Hemel en Aarde organiseerde voor de ontwikkeling van een zogenaamde kunstkapel voor elk van de 6 kernen van de gemeente Hilvarenbeek, heeft in het totaal 48 inzendingen opgeleverd.

De ingezonden ideeën zijn inmiddels beoordeeld door een Vak- en een Kernenjury, onder voorzitterschap van dr. ir. Marc Glaudemans, directeur van de Fontys Academie voor Architectuur en Stedebouw Tilburg. Beide jury’s kwamen tot een eensluidende keuze. In de Kernenjury had vanuit Biest-Houtakker Trix Bertens zitting.

Op een eerdere vraag van de Stichting tussen Hemel en Aarde om voor Biest-Houtakker een locatie aan te geven heeft de Stichting Wel Gement op verzoek van het B.O.B. de oude locatie van de container aan de Akkerstraat geadviseerd.

De beide jury’s waren erg onder de indruk van de zeer uiteenlopende visies en hoge creativiteit, die aan de dag was gelegd en ook van de tijd die door de inzenders was geïnvesteerd. De opdracht was zeer complex vanwege de zes verschillende locaties en het eisenpakket. We hebben het gevoel “iets beleefd” te hebben, zo verwoordden leden van de Kernenjury hun bijdrage.

Op zaterdag, 21 november a.s. wordt de uitslag van de prijsvraag bekend gemaakt.

Trucktour

De inwoners van de zes kernen kunnen voordat de winnaar bekend wordt al kennismaken met alle inzendingen. De uitkomst van het juryberaad is uiteraard bindend. Het is van belang om zelf te zien, hoe geregistreerde architecten, interieur architecten, stedebouwkundigen, tuin- en landschapsarchitecten en anderen gekeken hebben naar de omgeving met respect voor een locatie en een dorpsgemeenschap. Zo kunnen de kernen ieder worden verrijkt met een eigen Kunstkapel.

Via een trucktour zullen de inzendingen tot de prijsuitreiken wekelijks in een andere kern in een grote trailer worden tentoongesteld. Daarbij zal telkens iemand van de organisatie aanwezig zijn.

Biest-Houtakker heeft daarbij de primeur: de trucktrailer zal op zondag, 11 oktober a.s. van 12.00 uur tot 16.00 uur staan opgesteld bij Biestsestraat 52/54 (Hans Hesselmans). Hopelijk zullen vele Biestenaren van de mogelijkheid om de ontwerpen te bekijken gebruik maken.

De ontwerpprijsvraag wordt mogelijk gemaakt door: de Gemeente Hilvarenbeek, Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk, Reconstructiecommissie Kemepenland en de Woonstichting Stromenland

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?