Skip to main content
Eerste editie Weekend Sentiment groot succes!

Eerste editie Weekend Sentiment groot succes!


Op 18 en 19 september vond voor het eerst het Weekend Sentiment plaats; een feest waarbij nostalgie centraal staat. De naast de kerk gelegen parkeerplaats was daarvoor omgetoverd tot een gezellig dorpsplein. Eén van de activiteiten was het open Biests Tafelvoetbaltoernooi op zaterdag.

Tafelvoetbal is voor veel Biestenaren in de leeftijdscategorie van 30-45 jaar echt nostalgie. “Vroeger zijn er in discotheek D’n Bolck ook flink wat guldens in het tafelvoetbalspel verdwenen” zegt Hans Hesselmans, één van de organisatoren en zelf ook deelnemer. “Er werd in die tijd door meerdere teams uit Biest-Houtakker echt competitie gespeeld en meestal ging dat ook flink fanatiek.”
De tafelvoetbalkoorts is nu ook overgeslagen naar de Biestse jeugd. Met acht teams sterk werd er flink “geknald met de ballen”. Met gespannen blikken en zweet op het voorhoofd werd er door de basisschoolleerlingen uit groep 6,7 en 8 gestreden. Voor sommigen was het wel even wennen dat er niet met de stangen van het tafelvoetbalspel rondgedraaid mocht worden, maar de meeste teams ging het prima af. Uiteindelijk bleek het team van Dorus Boers en Giel Jansma onverslaanbaar. Zij wonnen al hun partijen en werden daarmee kampioen van de junioren.
Bij de senioren kwam na een bloedstollende “best of three” finale het team van Bart Kroot en Ad van den Heuvel als beste van de 24 seniorenteams uit de bus. Opvallend daarbij was dat de drie beste teams allemaal afkomstig waren uit de (oud)vriendengroep De Krikkers.

Naast het tafelvoetbaltoernooi op zaterdag konden de Biestenaren op vrijdag genieten van de film The Blues Brothers die in de openlucht op een mega-groot scherm werd vertoond. Voor de kinderen en oudere jeugd was er op deze vrijdag voldoende vermaak met oude Brabantse spelen. Denk daarbij aan worsthakken/muizenmep, toptafel en pluimert. Zaterdagavond werd de tent omgetoverd tot discotheek, waar de Biestenaren zelf voor 10 minuten de DJ konden zijn. Midden in de zaal stond twee pick-ups, waarop de bezoekers zelf hun eigen meegebrachte platen of favoriete singles ten gehore mochten brengen. Zo’n 20 Biestenaren maakten hiervan gebruik en brachten hiermee de voetjes van de vloer.

Vervolg in de maak
Dat er volgend jaar weer een Weekend Sentiment wordt georganiseerd is al duidelijk. “Het was een beetje spannend of we een en ander financieel rond zouden krijgen, echter met dank aan een groot aantal sponsoren uit Biest-Houtakker en Hilvarenbeek is het gelukt. We hebben zoveel enthousiaste reacties gehad van de bezoekers, dat we er zeker een vervolg aan zullen geven. Tijdens de lunch na afloop van het afbreken zijn de nieuwe ideëen al ontstaan. Die houden we uiteraard nog even geheim, maar dat het wederom een feest zal worden moge duidelijk zijn.”

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?