Skip to main content
Jozina Marina exposeert weer in Tilburg
Geschreven door: de redactie

Jozina Marina exposeert weer in Tilburg


dorp_in_IndiaJozina Marina van Hees woont en werkt als beeldend kunstenaar in Biest-Houtakker. Van 14 april t/m 19 mei a.s. laat zij weer haar werk zien in Galerie Holtrop, Goirkestraat 45 in Tilburg.

In de expositie ‘Erfgoed’ heeft ze zich ook deze keer laten inspireren door India. Nu is de reis voornamelijk door het zuiden van India gegaan. De androgyne architectuur waarbij ronde en rechte vormen elkaar afwisselen boeit haar en wordt gebruikt in haar zwart-witte schilderijen. We zien deze architectuur in de Taj Mahal, maar ook in de structuren van de dorpen in India. Deze dorpen zijn voor Jozina Marina kleine architectonische impressies, waar besloten gemeenschappen leven die als het ware geen toegang verlenen aan buitenstaanders. Dit wordt in haar werk o.a. gesymboliseerd door afsluitsymbolen te plaatsen uit onze eigen cultuur, zoals een amsterdammertje of afzetlint.

Ook digitale gekleurde prenten gebaseerd op emotioneel erfgoed worden gepresenteerd in de serie ‘Who is afraid of…’

 

Samen met haar tonen Marco Overkamp en Roos van der Meijden hun werk. De expositie is iedere zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen (behalve op 5 mei). Jozina Marina is dan ook zelf aanwezig.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?