Skip to main content
Uitzending Beeks Nieuws Nader Belicht
Geschreven door: Coöperatie Biest-Houtakker

Uitzending Beeks Nieuws Nader Belicht


Erik_MoorsZoals elke week om 12:00 uur zendt VLOH Radio ook op zondag 7 april het programma ‘Beeks Nieuws Nader Belicht’ uit. Natuurlijk wordt in deze uitzending uitgebreid stilgestaan bij het dramatische ongeval in Esbeek waarbij gemeenteraadslid Erik Moors (foto) om het leven kwam. Erik heeft zich altijd zeer positief uitgesproken over de daadkracht van de Biestse bevolking waarbij zijn kritische vragen ons scherp hebben gehouden. Het radioprogramma is grotendeels aangepast en burgemeester Ryan Palmen geeft een reactie op deze verdrietige gebeurtenis.

Na de column van Ad Smeijers rond de klok van 12:30 uur is het gesprek over glasvezel het terugluisteren meer dan waard. In begrijpelijke taal wordt namelijk uitgelegd wat de gedachte achter dit initiatief is. De wens van Hilverglas om zowel in de kernen als in het buitengebied glasvezel aan te leggen heeft ook met het thema ‘zorg en welzijn’  te maken.

logo-hilverglas

Mensen zullen steeds langer zelfstandig blijven wonen, waardoor zorg bij de mensen thuis moet komen. Glasvezel kan hier op korte termijn al een belangrijke rol in spelen.

Het derde onderwerp in de uitzending gaat over een besluit van de raad omtrent ‘bouwen in de Utrecht’. Partij voor de Dieren heeft kritische vragen gesteld over dit besluit. Statenlid Marco van der Wel licht dit toe. Terugluisteren van de uitzending kan via VLOHRadio.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?