Skip to main content
Verborgen talenten…
Geschreven door: Rees van Oort

Verborgen talenten…


2011wskerst1

 

Op woensdagavond 14 december volgden 13 dames een van de drie kerstworkshops van dorpsgenoten Monique van de Wouw en Ilse Poell, die werden bijgestaan door Susanne Wijten. Zelfs voor de totaal niet creatieven onder ons, was dit een geweldige en sfeervolle avond.

We werden ontvangen in een van de vakantiehuisjes van Jan en Anneke Bolck, met buiten een knappend vuurtje en binnen warme glühwein. Dit alles in kerstsfeer ingericht met bijbehorende kerstklanken. Al het materiaal dat we nodig hadden was ondergebracht in een grote witte partytent; boomstammetjes, schors, denneappel, lampjes, ballen, bloembollen met of zonder wortels, sieraden, mos, diverse gevormde takken, belletjes, katoenbollen en nog veel meer! Aan alles was gedacht, zelfs het stutten van de tent was geregeld door Monique die hiervoor midden in de nacht uit haar bed kwam en wind en regen trotseerde.

Een grote werktafel stond klaar met pistolen …. lijmpistolen wel te verstaan (nog nooit gezien of gebruikt). Het zag er in elk geval gevaarlijk uit, wat qua hitte ook werkelijk het geval was. Maar goed, eerst nog een rondje glühwein, wat taartjes, cakejes of bonbons en daarna aan de slag. Ilse en Monique inspireerden ons met wat voorbeelden, waaruit bleek dat zij over meer creativiteit beschikken dan sommige anderen. Iedereen kon zijn gekozen materialen verzamelen, en starten met het kerstkunstwerk.

En wat bleek? Het viel reuze mee, eenmaal aan de slag, stonden daar ineens 13 kundige cursisten! Gezellig buurtend en kijkend bij elkaar onstonden er al snel mooie vormen voor de basis. Ilse onderbrak onze creativiteit om ons te verwennen met een heerlijke kipfruitcocktail, en deed dat even later nog eens met een verrukkelijk courgettespek-soepje.

De basis was gelegd voor het kerststuk, nu verder met de versiering, ook weer onder het genot van een drankje en een hapje. Wendy koos voor een mooie tak, die “flink over de top” moest worden, Kirsten hield het liever natuurlijk. Carolien werd kunstzinnig, Tanja veelzijdig, Corrie lichtgevend, Marie-Louise parelachtig, Anita chique wit en ga zo maar door …

Susanne schonk de glaasjes en de schaaltjes nog eens bij, en wij al kletsend verder met de takken. Het resultaat? 13 heel mooie creaties, allemaal verschillend en op ieders wijze erg mooi. MIjn creatie (de mooiste natuurlijk) werd na afloop netjes thuisbezorgd en we hoefden dus alleen onszelf thuis te brengen op ons fietsje na al die lekkernijen.

Mijn kerstkunstwerk ligt te pronken op de salontafel, en ik zit er vol trots naar te kijken. Nooit geweten dat ik dit in me had. Monique, Ilse en Susanne, reuze bedankt voor deze leuke workshop, bij de lenteversie ben ik er zeker weer bij!

 

2011wskerst2

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?