Skip to main content
Een Gemeynt vol handbogen….
Geschreven door: Toine van Balkom

Een Gemeynt vol handbogen….


Het is weer winter en dat betekent dat de wintercompetitie handboogschieten weer in volle gang is. Handboogverenigingen en gilden uit Biest-Houtakker, Baarschot, Esbeek en Hilvarenbeek schieten tegen elkaar in de periode september 2011 tot en met mei 2012. Donderdagavond streden de schutters van de gilde Biest-Houtakker tegen de schutters van Sint Sebastiaan uit Hilvarenbeek. Op de foto zie je aan de rechterkant Wim van de Biggelaar en André van Reusel in actie, terwijl Jaon van Oort (geheel rechts) al klaarstaat voor zijn serie.

gildewedstrijd 15 dec 2011

Er stonden maar liefst tweeëntwintig bogen opgesteld in de Gemeynt, wat behoorlijk wat plaats in beslag nam. Er werden vier proefpijlen en vijfentwintig wedstrijdpijlen verschoten op vier van de vijf banen die de gilde rijk is. In de B-categorie wonnen de Biestse gildeschutters en in de A-categorie haalden de schutters van Sint Sebastiaan de meeste punten binnen

3 januari staat er weer een wedstrijd gepland voor de gildeschutters van O.L.Vr. Broederschap bij Amicitia in Hilvarenbeek.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?