Skip to main content
Jonge starters (en doorstromers) samen aan de slag ?
Geschreven door: Belangen Orgaan Biest-Houtakker

Jonge starters (en doorstromers) samen aan de slag ?


starterswoningen

Bouwen tussen 150.000 en 200.000 euro, dat is de wens van een groot aantal jongeren die maandag 26 maart de informatie-avond over bouwen in Biest-Houtakker bezochten.

Na de presentaties van Bouwgroep van der Weegen en Woonstichting Leystromen door Milco Haans was het vooral Pieter van den Biggelaar uit Esbeek die de luisteraars motiveerde om hun wensen m.b.t. bouwen te gaan inventariseren. Pieter heeft zelf met een aantal andere starters gebouwd in Esbeek en kijkt daar positief op terug: “Zorg dat jullie weten wat jullie willen. Ga daarvoor eerst bij elkaar zitten en ga daarna pas rond de tafel met de instanties. Zo sta je veel sterker, je creëert namelijk een onderhandelingspositie waarbij jullie wensen en eisen beter benadrukt worden. Bovendien is het leerzaam, goedkoper en er ontstaat al een gezellige buurtvereniging voordat je huis gebouwd is.”

Mr. Inge Arts van Notaris Kos en Suzanne Hoozemans van Rabobank waren aanwezig om een toelichting te geven over de mogelijkheden van schenkingen door ouders en financiering door de bank.

De vele vragen van de met name jonge aanwezigen, waarvan velen vergezeld door hun ouders, werden door de sprekers beantwoord. Organisaties Van der Weegen en Leystromen deden de toezegging mee te denken en werken aan eventuele aanpassing van het plan Beverakkers 4, niet alleen voor jongeren maar ook voor doorstromers en senioren.

Bij een groter aantal geinteresseerden moet het mogelijk zijn om een woning beneden de 200.000 v.o.n. aan te bieden. Inmiddels heeft Van der Weegen Bouwontwikkeling een aantal vergelijkbare projecten toegestuurd aan het Belangen Orgaan Biest-Houtakker. Interesse om deze te ontvangen per mail? Stuur een mail naar belangenorgaanbiesthoutakker@hotmail.nl en je ontvangt ze z.s.m.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?