Skip to main content
Wandelend aan de High tea
Geschreven door: Lennart de Graaf

Wandelend aan de High tea


Onlangs werd in de hal van Café Ome Toon het kleine bezoekerscentrum BuitenGewoon geopend. En dat wordt gevierd, want 4 zondagen op rij is er steeds wat te beleven. Deze week: Een heuse Van Bank naar Bank High tea wandeling. Wandelend door de Bieste natuur kan je op 4 plaatsen genieten van een heerlijk hartig en zoet hapje gebakken door Biestse hobbybakkers en een heerlijke kop thee van tearoom Zoet with love! uit Oirschot. 

highteazoet

Snacken, maar ook natuur ontdekken
De Van Bank naar Bank High Tea is natuurlijk bedoeld om te genieten van heerlijke thee en al het lekkers dat de bakkers gaan maken. Maar juist door de combinatie van high tea met een wandeling kunnen deelnemers ook laagdrempelig ontdekken hoe leuk en simpel het is om een groene wandeling door het dorp te maken. Dat kan zelfs als je niet zo goed ter been bent of geen getrainde wandelaar bent. Voor de wandeling zijn twee routes samengesteld. Eén route van 5 km die je meeneemt over de vele paden door de natuur vlak bij het dorp, maar die toch langs in totaal zo’n 11 rustbanken komt. Zo hoef je dus niet aaneengesloten te wandelen, maar kun je letterlijk van de ene bank naar de volgende. Zijn smalle onverharde paden desondanks toch een probleem, dan is er ook een korte route van 2,7 km enkel over volledig verharde wegen en paden. 

Aanmelden
Wie nog mee wil wandelen, moet niet te lang wachten met zich aanmelden. De bakkers gaan hun baksels maken voor maximaal 50 deelnemers en meer dan dat ook echt niet. Inschrijven kan op https://bit.ly/BCBuitengewoon. Om te zorgen dat in ‘dure tijden’ iedereen toch mee kan doen, kost deelname slechts €10,- p.p (een basisschoolkind betaals €5,-). 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?