• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Oekraïne Acties van Wel Gement

Geschreven door Lennart de Graaf.

GeelBlauw

De oorlog in Oekraïne is nog steeds in volle gang en helaas kost de strijd ook steeds meer levens onder gewone burgers. Een enorme vluchtelingenstroom is op gang gekomen en om alles in goede banen te leiden is veel geld nodig. Stichting Wel Gement gaat daarom de komende tijd ook aan de slag met meerdere acties om geld in te zamelen. Op dit moment zijn er twee acties aangekondigd: Pasta for peace (Samen pasta eten in Café Ome Toon) en Geel Blauw (Lokale biertjes kopen voor het goede doel). 

Pasta for peace
A.s. vrijdag 25 maart wordt zo gekookt door het team van Wie de pot lust. Dit keer een 3 gangen menu waarbij voor het hoofdgerecht verschillende soorten Italiaanse pasta's op het menu staan. En 2 (of meer keer) opscheppen mag! De setting is deze keer niet met z'n allen aan tafel, maar is meer een restaurant setting waar je met je eigen gezelschap aan een tafel kunt gaan zitten (binnenkomst tussen 18 en 19 uur). Eters doen zoals gebruikelijk een bijdrage in het spaarvarken op de bar. Het verschil is dit keer dat de opbrengst ten goede komt aan de Oekraïnse vluchtelingen. Wie mee wil eten kan zich tot donderdag hier digitaal aanmelden of neem contact op met Lennart, Mart of Rina. 

Geel Blauw - Biests bier voor het goede doel
Als tweede actie worden Biestse Bierpakketten verkocht in de kleuren Geel Blauw. De kleuren van de Biest bij Carnaval, van de feestelijke wimpellijn, geel van het Biestse koren in de Gooren en blauw van de shirtjes van SOS. Maar ook de kleuren van de Oekraïnse vlag. Om deze verbondenheid te bekrachtigen worden ook geel blauwe bierpakketten verkocht met daarin twee Biestse bieren: Het Gele etiket van Drika, een krachtig blond bier en het Blauwe etiket van de Witten huib een fris Weizen. Ook hier komt de winst volledig ten goede aan de Oekraïnse vluchtelingen. Bestellingen kan je hier doorgeven. 

Opbrengsten liefst lokaal besteed
Stichting Wel Gement heeft toegezegd alle gelden te storten op giro 555, maar is in gesprek om te kijken of de gelden ook lokaal besteed kunnen worden aan de vluchtelingen die een plekje hebben gekregen in onze regio.  

We hebben 186 gasten en geen leden online