• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Biests bier collectief on tour

Geschreven door Biests Biercollectief.

Eerder meldden we al dat op zaterdag 14 november het nieuwste Biestse biertje van het Biests Bier Collectief gereleased zou gaan worden. Met de toen geldende regels was het mogelijk om een goede en veilige manier een drive through (alla McDrive) te realiseren waar collectiefleden en andere Biestenaren het nieuwe bier zouden kunnen afhalen. Met de nieuwe verscherpte corona regels lukt dat echter niet meer, want bijvoorbeeld het opbouwen van de drivethrough dient al met een groep mensen te gebeuren en dus komen meer dan 2 mensen bijeen. Toch wil het collectief de gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan en dus gaat de werkgroep 'on tour'!

collectieftour

Het idee is dat in plaats van iedereen het bier te laten afhalen, het nieuwe bier wordt rondgebracht. En als de techniek even wil meezitten, wordt van het bezorgmoment ook nog iets speciaals gemaakt. Want zelfs met de huidige coronaregels, is er altijd wel een creatieve manier te verzinnen om van een release wat moois te maken.
De tourauto rijdt op zaterdag 14-11 tussen 13 en 16 uur rond in Biest-Houtakker om bij alle collectiefleden de naam van het bier te onthullen en een proefpakket van het nieuwe bier te brengen. Gezien de tijd lukt het niet om bij niet collectiefleden met de tourauto langs te gaan, maar het nieuwe bier bestellen kan wel. Naast de 'tour' wordt 's avonds voor wie dat leuk vindt ook weer een online proostmoment georganiseerd. Wat simpeler en korter dan bij TOON IX, maar zeker een manier om weer anderen te ontmoeten, ook al is dat digitaal.

Wie bier wil bestellen, kan terecht op de website. Het wordt dan zo spoedig mogelijk thuisbezorgd. Naast het nieuwe bier, dat beschikbaar is in 33cl en 75cl verpakking, is ook de 2e batch van TOON IX te koop in 33cl en beperkt in 75cl en 1l verpakking.

We hebben 101 gasten en geen leden online