• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

3e Biests bier release in 'Mcdrive' stijl

Geschreven door Lennart de Graaf.

3ebierBBCOp zaterdag 14 november ziet het 3e bier van het Biests bier collectief het licht. Maar samen proeven in het café zit er natuurlijk niet in in verband met de corona regelgeving. Vandaar dat een heuse Biests bier collectief Drive-through wordt opgezet. Vanuit de auto wordt het bier gepresenteerd middels een release commercial, waarna het nieuwe bier (evenals eerder gereleasete bieren) kunnen worden besteld om mee naar huis te nemen. 

Bier release drivethrough - 14 nov - 13 tot 16 uur

Tussen 13.00 en 16.00 uur kan men op de parkeerplaats van café Ome Toon de bierpresentatie bijwonen. Dat gebeurt uiteraard 100% coronaproof en daarom wordt er een Bier release drive-through gemaakt. Vanuit de auto (of vanaf de fiets), bekijkt men de bierpresentatie, bestelt men en neemt het daarna mee om thuis te proeven. (Uiteraard is alles onder voorbehoud dat e.e.a. mogelijk is onder de dan geldende corona regelgeving). 

Het nieuwe biertje, een Russian Imperial Stout (RIS)
Het bier dat wordt gepresenteerd is een zogenaamde Russian Imperial Stout, een bovengistend,  zwaar,  donker biertype met een complexe geur en smaak. Zeker geen allemansvriendje dus. De smaak is sterk geroosterd bitter zoetig. Bittere chocolade, karamel, cacao, koffie, hopbittere smaakindrukken zijn herkenbaar. Vol, complex en heel intens.
Het bier is gebrouwen door Biestse brouwers Rob van Beek, Ruud Janssen, Richard Roozen en John Barten onder leiding van Joop Strijbos (hoofdbrouwer Willem Zuyd).

Biestse naam
Het nieuwe Biestse bier draagt weer, zoals de vorige bieren, een typisch Biestse naam. Welke naam dat is, blijft uiteraard nog geheim tot de release, maar wel wilde de werkgroepleden verklappen dat die naam goed bij het bier past.
Naast het nieuwe bier is ook TOON IX weer verkrijgbaar want van dit bier is de tweede brouw klaar. Nieuw dit keer is dat het bier niet alleen in 33cl flessen, maar ook in 75cl flessen beschikbaar is. 

Iedereen is welkom om tussen 13 en 16 uur aan te schuiven om de presentatie bij te wonen en eventueel bier te kopen. Collectiefleden ontvangen daar een gratis proefpakket van zowel het nieuwe bier alsook de 2e batch van TOON IX en kunnen meer bier tegen gereduceerd tarief kopen. Wie nog lid wil worden van het collectief, kan dat nog doen tot 10 november door een mail te sturen naar Lennart de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

We hebben 143 gasten en geen leden online