• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Tijn doet goede zaken voor Stichting Opkikker

Geschreven door Toine van Balkom.

2020 TijnHofhuijzenOpkikkerDorpsgenoot Tijn Hofhuijzen heeft met behulp van vele Biestse mensen maar liefst 1472 oude mobieltjes ingezameld voor Stichting Opkikker. Opkikker is een stichting die Opkikkerdagen organiseert voor ernstig (chronisch) zieke kinderen tot en met 18 jaar. De directeur van de stichting is Ruud Sliphorst die dit jaar zelfs geridderd is voor zijn inzet en werk voor Opkikker. Zo'n Opkikkerdag is voor het hele gezin van het zieke kind. Tijn is met zijn familie vorig jaar op een Opkikkerdag naar Disney on Ice geweest vanuit deze stichting.
Als je die dag hebt gehad vragen ze of je ambassadeur wilt worden. Dat wil zeggen dat je meer bekendheid moet geven aan de stichting. Ze willen graag dat je geld inzamelt om weer nieuwe dagen voor zieke kinderen mogelijk te maken. Tijn werd ambassadeur en ging aan de slag het afgelopen jaar. Tijn deed dit door oude mobieltjes in te zamelen. Daar worden de edelmetalen uitgehaald en verkocht. Elk mobieltje levert gemiddeld 2 euro op voor Stichting de Opkikker. Het afgelopen weekend in mei waren de Ambassadeursdagen van de stichting gepland. Dat doen ze om alle ambassadeurs te bedanken voor hun inzet. Door corona ging dat helaas niet door en kon Tijn daar niet naartoe. Het zou in pretpark Duinrell zijn dit jaar en het zou voor de 25ste keer gehouden worden. 
Normaal zouden Tijn en zijn ouders Jack en Yvonne de mobieltjes inleveren op deze ambassadeurs dag. Die werden nu opgehaald zoals je kunt zien op de foto. En dat was ook maar goed ook, want het was een volle auto. Dit is een grote prestatie door dorpsgenoot Tijn voor het goede doel.  

Opkikkerdag

 

We hebben 253 gasten en geen leden online