Skip to main content
Koninklijke Onderscheiding op de Biest

Koninklijke Onderscheiding op de Biest


mietboers

Op 26 april 2013, de dag van de lintjesregen, stopte voor de boerderij van Jan en Wilma Boers aan de Biestsestraat 115 een brandweerbusje, waaruit vervolgens ”hoog bezoek”  stapte: burgemeester Palmen, voorzien van ambtsketen, wethouder Bernd Roks gevolgd door de gemeentesecretaris, kabinetsambtenaar en de bestuurssecretaresse. In de huiskamer bij Jan en Wilma zaten familieleden en vertegenwoordigers van de KBO, toneelvereniging De Laatbloeiers, de Biestse Toneelclub, het BOB, Coöperatie Biest-Houtakker en de Biestse Vrouwen Actief. Eregast was daarbij Miet Boers-van Gestel.

Miet was hier samen met haar man Jos naar toe gelokt met een mooi smoesje. Op 12 april had er namelijk een gesprek plaats gevonden met een aantal senioren uit ons dorp over het onderwerp ‘ontmoetingen tussen jong en oud’, geleid door het PON (Kennisinstituut op sociaal domein). Miet zou indruk gemaakt hebben op de mensen van het PON en er werd een vervolgafspraak gemaakt voor vrijdag 26 april om 9:10 uur. De burgemeester kwam gelukkig op tijd, anders hadden we nog een gedeelte van de bijeenkomst in scene moeten zetten.

De burgemeester begon met een opsomming van de verdiensten en activiteiten van Miet in het verenigings- en dorpsleven. Miet was jarenlang actief in bestuursfuncties bij het BOB en de KVO (voorganger BVA), maar bovendien is Miet 75 jaar lang druk bezig geweest bij het toneel. Als kind al spelend in het kerstspel van de Hilvarenbeekse Boerinnenbond, als moeder later spelend in toneelstukken bij de Biestse Boerinnenbond, KVO en BVA en ook haar inzet voor en spel bij de Laatbloeiers en de Biestse Toneelclub. De burgemeeste meldde, dat haar voorbeeld en inzet bij Hare Majesteit waren doogedrongen en dat het Hare Majesteit heeft behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het publiek begroette deze mededeling met een applaus en de burgemeester zette een ‘lang zal ze leven’  in dat door allen werd meegezongen.

En Miet was erg erg frêêt mee!

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?