• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Groep 8 scoort op First Lego League

Geschreven door Team First Lego Leaque.

FLL2020 2Groep 8 van de Vlinderakker haalt drie prijzen binnen bij de regiofinale First Lego League en mag door naar de Benelux finale! Zaterdag 11 januari in alle vroegte vertrok een enthousiaste groep 8 leerlingen van de Vlinderakker naar het Theresialyceum in Tilburg. Na weken van voorbereiding namen ze daar, samen met 26 andere teams bestaande uit leerlingen van basis- en middelbare scholen, deel aan de regiofinale Midden-Brabant voor de First Lego League.

Deze wedstrijd bestond uit twee opdrachten: 
- Bouw een eigen robot van Lego en programmeer deze om binnen 2,5 minuut verschillende missies mee uit te voeren;
FLL2020 4- Kies een probleem uit de praktijk en bedenk daar binnen het thema, City Shaper, een oplossing voor en presenteer deze voor een jury.
De 27 teams werden aan de hand van vier onderdelen getest:
- Core values: hoe is de samen-werking en de teamspirit?
- De projectpresentatie: hoe hebben ze het project aangepakt?
- De robotpresentatie: hoe hebben ze de robot gebouwd?
- De spectaculaire robotwedstrijden.

FLL2020 1Er waren in totaal dertien prijzen te vergeven. Met de door hen gebouwde robot en missies én het uitgewerkte project genaamd Speedy, een hyperloop vanuit de Biest naar de stad zodat de Biest een klein en fijn dorp kan blijven maar toch de faciliteiten van de stad snel kan bereiken, wist de Vlinderakker maar liefst 3 prijzen in de wacht te slepen. Voor het project wonnen ze de prijs van de beste presentatie. Máár omdat ze daarnaast ook erg hoog scoorden op de andere  geteste onderdelen, waaronder derde prijs bij de robot-wedstrijden, behaalden ze tot hun grote verrassing de tweede plaats in het algemeen klassement. En dat betekende automatisch plaatsing voor de Benelux finale op 25 januari in Breda. 

Én de door hen bedachte oplossing voor het projectprobleem werd door de jury ook nog eens beloond met de Innovatie Award waardoor ze ook daarvoor naar de Benelux finale mogen in maart. Met deze drie prijzen én vol trots kijken ze terug op een prachtige dag. Nu op naar de Benelux Finale!

FLL2020 3

We hebben 211 gasten en geen leden online