Skip to main content
De Voeten uit Nijmegen: de derde dag
Geschreven door: Carla van Mol en Joost van Breda

De Voeten uit Nijmegen: de derde dag


wandelvierdaagse_nijmegen_2012_dag_3

De voorspellingen waren helaas deze dag correct en dat was regen. Om 04.00 uur begon de tocht al in de regen en de hele dag heeft in het teken gestaan van nat worden en opdrogen. Gelukkig bleef het publiek enthousiast en kwamen we om 05.00 uur toch weer voorbij de eerste blaaskapel gelopen. Leuk hoor, dat mensen dat gewoon willen doen. Zo zijn we elke dag toch weer verbaasd wat mensen willen doen. ’s Morgens in alle vroegte wordt er met tuinmeubels gesleept, de koffie staat klaar. Gekookt eitje erbij? Of wil je liever een plakje cake? Super, en dat gaat gewoon 50 km zo door. Overal staan, voornamelijk kinderen, met: drop, koekjes, chips, tomaatjes, komkommer…..noem maar op. Vandaag, in de stromende regen iemand met warme bouillon, super toch! Wat vandaag ook heel gezellig was, was het warme onthaal van de familie Kroot. Marion had koffie, broodjes en gebak. Dat was wel een lange pauze waard, zeker omdat er gewoon allerlei andere Biestse inwoners kwamen aanschuiven zoals bijvoorbeeld Jan en Dora van Dijck. Het is dus gewoon een grote happening, zoveel mensen langs de route. Zoveel muziek, wat dan ook weer even gemakkelijker loopt omdat iedereen hetzelfde ritme heeft. En zoveel applaus, geweldig. En geloof het maar van ons, ondanks dat je weet dat er zoveel lopen, het applaus lijkt net speciaal voor jouw.


Maar wat drijft mensen om mee te doen? Ik weet het niet, er zijn al veel dingen genoemd denk ik. Misschien is ook een leuke drijfveer dat we nu Henk Wouw kunnen uitdagen, met hun Net op de scootmobiel als bezemwagen. Dan gaan we toch met zijn allen kijken? Mogelijk lopen dan het jaar daarna nog veel meer inwoners van ons mooie dorpje. Het is zeker een uitdaging, het doet zeer, maar het is een happening waar je alleen een beeld van kan hebben als je het zelf beleeft. Al is het alleen al om eens kennis te maken met Jan van Vulpen.
Corry heeft deze dag ongeveer dansend doorgebracht. De foto’s die Wilma en Tanja gaan sturen spreken voor zich. Ton, Jeanne en Kees hebben voornamelijk last gehad van de regen en Rianne heeft nog niets geleden. Joost en Cai hebben net een stevige massage achter de rug en gaan eens op tijd naar het mandje.

Morgen de laatste dag! Even bikkelen en dan een groot feest, de laatste dag dat we mee mogen doen aan de grootste polonaise van Nederland en dan komen we met z’n negenen weer huiswaarts. Met kruisje, alle negen dit jaar! Mocht je willen weten hoe het er uit ziet. Wandel zondagmiddag even naar het terras bij de visvijver, daar zitten we. Als u het niet erg vind komen wij op de fiets….

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?