Skip to main content
Hoe gaat het toch met… Jeroen van Stratum?
Geschreven door: de redactie mmv Theo van Stratum

Hoe gaat het toch met… Jeroen van Stratum?


Een nieuwe rubriek op de website van Biest-Houtakker; “hoe gaat het toch met….?” Zo’n vier keer per jaar plaatsen we een artikel over een ex-inwoner van ons dorp. We trappen af met Jeroen, één van de twee zonen van Theo van Stratum. Jeroen bracht zijn jeugdjaren door in Biest-Houtakker.

Jeroen is in juli van dit jaar met zijn vrouw en twee kinderen met hun zeilboot “Zeemuis” vertrokken voor een reis om de wereld. In drie jaar tijd willen ze de oceanen bevaren en vele havens aandoen.

Jeroen is dan wel een ervaren zeiler, hij maakte jaren geleden ook al een verre bootreis, toch blijft het een spannend avontuur. Dochter Djerie van 11 jaar zal extra zeilen moeten bijzetten; door zelfstudie zal zij op gelijk niveau moeten blijven met haar leeftijdsgenootjes zodat zij over drie jaar de draad in het middelbaar onderwijs op kan pakken.

Momenteel zit het gezin in Spanje waarna ze via de Canarische en Kaapverdische eilanden oversteken naar Brazilië, om vervolgens enige tijd in het Caribisch gebied te vertoeven. Naar verwachting zijn ze alweer een jaar verder als ze via het Panamakanaal naar Nieuw Zeeland reizen.

Benieuwd naar hoe het Jeroen vergaat ? Binnenkort zal er een website geopend worden waarin Jeroen via “zeebrieven” vertelt over de belevenissen van het gezin. Ook zal hij in het digitaal zeiltijdschrift www.ziltmagazine.nl de positie van de boot vermelden. Extra informatie is te krijgen bij Theo van Stratum (013) 505 26 30.

20120820

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?