Skip to main content
De dorpsondersteuner is van start!
Geschreven door: Dorpsondersteuner Ria van de Wiel

De dorpsondersteuner is van start!


riawebsiteGraag wil ik me even voorstellen aan alle inwoners van Biest-Houtakker. 
Mijn naam is Ria van de Wiel. Ik ben geboren in Moergestel en woon sinds 1983 in Biest-Houtakker. Ik ben getrouwd met Jan en we hebben vier kinderen. Vanaf 1976 ben ik werkzaam in de zorg. Sinds 2004 werk ik met veel plezier als verzorgende allround bij Thebe Thuiszorg in Goirle en Riel. Sinds 1 november ben ik in opdracht van de Werkgroep Zorg van de Coöperatie Biest-Houtakker werkzaam als Dorpsondersteuner in de Biest. 

Wat doet een ‘dorpsondersteuner’?
In 2015 gaan op het gebied van zorg en welzijn veel veranderingen plaatsvinden. Belangrijke taken komen bij de gemeente te liggen en tegelijkertijd wordt er bezuinigd op de budgetten. Hoe het allemaal precies zal gaan uitpakken is nu nog niet bekend.
Maar wel is al duidelijk dat buurtzorg, mantelzorg en vrijwilligershulp sterk in betekenis toe zullen nemen. De voornaamste taak van de dorpsondersteuner zal zijn om de vraag en het aanbod van die soorten van ‘informele hulp’ op te sporen en aan elkaar te koppelen; wie heeft er hulp nodig en wie zou die kunnen en willen leveren?

Hulpvraag
Kun je zelf hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft, neem dan contact op met mij. Ik ga samen met u kijken wat ik hier in kan betekenen. Elk aanbod van hulp is natuurlijk ook welkom. Weet je niet of een vraag bij mij thuis hoort, stel hem toch gerust. Als ik het niet zelf kan oppakken dan kan ik altijd doorverwijzen naar waar je wel terecht zou kunnen.

Binnenkort krijgt iedereen in Biest-Houtakker een folder in de bus. Daarin leg ik uit wat ik als dorpsondersteuner ga doen en waar ik voor sta.

Heb je vragen of iets te melden?
Mailen kan naar dorpsondersteuner@biest-houtakker.eu 
Telefoon: 06-26 12 81 95
Of gewoon een briefje in de bus op Vossenhol 13.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?