Skip to main content
Een kijkje bij het Kookpunt
Geschreven door: Pieter, Jurre, Pleun en Namara

Een kijkje bij het Kookpunt


logo_kookpunt

Wij zijn met een project bezig voor de First Lego League. Dat gaat over senioren en daarom zijn we met een paar kinderen uit groep 8 naar het Kookpunt gegaan. We gingen op de fiets, samen met onze juf Tisha.

Toen we binnen kwamen zagen we twee lange tafels met heel veel mensen eraan. Rina kwam en schudde ons de hand. Toen mochten we mee helpen met de voorbereidingen voor het eten. Pleun en Namara mochten kruidenboter in kleine schaaltjes doen en er stukjes peterselie op leggen. Pieter en Jurre mochten appelmoes in grote schalen doen. Toen we daar klaar mee waren gingen de meiden stukjes stokbrood in mandjes doen, en de jongens schepten de salade in grote schalen. Dit alles gingen we op de tafels zetten.

Ons project gaat over eenzaamheid bij ouderen, en daar gingen we vragen over stellen. We vroegen bijvoorbeeld: “krijgt u vaak bezoek?”, “wat is uw hobby?” en “zou u het leuk vinden om in het dorp meer contact te hebben met jongeren en dat ze samen met u gaan kaarten?” De antwoorden zijn voor ons erg belangrijk voor het project.

We hebben ook nog heerlijke soep gegeten, het was vandaag ossestaartsoep. We vonden het erg leuk om hier te helpen.

Groetjes van Pieter Roozen, Jurre Roozen, Pleun Priems en Namara van Balkom

20120903kookpunt

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?