Skip to main content
“Hilverstroom & Gas” is van start gegaan
Geschreven door: Ed van Hees

“Hilverstroom & Gas” is van start gegaan


Onlangs is in de gemeente Hilvarenbeek de Coöperatie Hilverstroom & Gas opgericht. Het doel van deze coöperatie is dat de inwoners, bedrijven en instellingen binnen de gemeente Hilvarenbeek zo veel mogelijk duurzame energie gaan gebruiken en ook zoveel mogelijk zelf gaan produceren. Daarvoor gaat de coöperatie een aantal projecten uitvoeren. Op de website van de coöperatie wordt daar een beeld van gegeven.

Het eerste project van Hilverstroom & Gas is nu gestart. Dit richt zich op de aanschaf van zonnepanelen voor de eigen behoefte van de leden. Hiervoor stelt het Rijk een subsidie beschikbaar voor een deel van de investeringen tot een maximum van € 650. Op de website wordt daar informatie over gegeven. Hilverstroom & Gas heeft een contract afgesloten met drie gecertificeerde installateurs uit de regio. De leden kunnen aan een van deze installateurs vrijblijvend een advies op maat vragen, ze krijgen de beste prijs/kwaliteitsverhouding en een garantie op de kwaliteit en de opbrengst. Een bijkomend voordeel is dat de service dicht bij huis is.

De coöperatie werkt ook aan de gezamenlijke inkoop van groene energie om daarmee voor de leden een inkoopvoordeel te behalen.

 

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Hilverstroom & Gas moet men lid worden van de coöperatie. Leden moeten eenmalig een bedrag van € 250 bijdragen aan het “ledenkapitaal” van de coöperatie, waarvoor een certificaat wordt verstrekt. Met dit kapitaal wil de coöperatie investeren in energieprojecten in de gemeente Hilvarenbeek.

Kijk op de website voor meer informatie. Dringende vragen kunt u stellen per e-mail aan info@hilverstroom.nl of telefonisch op 06-83440480.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?