• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

11 en 12 juli: Paardenmenwedstrijden en Trekkertrek

trekkertrek

Menwedstrijden
In het weekend van 11 en 12 juli bruist de Biest weer van de activiteiten. Op zaterdag de 11e wordt weer een menwedstrijd georganiseerd. Iedereen kan hier aan meedoen. Of men een wedstrijd- of recreatierijder bent, iedereen is van harte welkom. Deze wedstrijd telt mee voor de West-Brabant Mencompetitie. De wedstrijd bestaat uit een kegelparcours, een wegtraject en een vier-tal hindernissen. Er worden wedstrijden verreden voor enkelspan, tweespan, tandems en vierspannen. Het beloofd een mooie dag te worden.

 

Feestavond
Op de zaterdagavond wordt een grandioze feestavond georganiseerd. Later op de avond zal zanger Martin een optreden verzorgen.

 

Trekkertrek
Op zondag de 12e juli zal Biest-Houtakker op zijn grondvesten schudden. Na enige tijd van afwezigheid staat dit jaar de Trekkertrek weer op de kalender. De organisatie is in handen van Stichting Gas d'r op. Het deelnemersveld is reeds overvol! Er wordt verreden in diverse klassen: 2-wiel (2,5 tot 5,5 ton), 4-wiel (4,5 tot 11 ton én een vrije klasse), Boerensport 2-wiel en 4-wiel (3,5 tot 6,5 ton) en uiteraard de Sportklasse (3,5 tot 6,5 ton). Ook deze editie zullen er Biestse deelnemers zijn die hun krachten gaan meten. Vader en zoon Schepers doen mee in diverse klassen, waar ze in eerste instantie de onderlinge eer op het spel gaan zetten.
Het verdere deelnemersveld wordt vooral gevuld door regionale deelnemers uit de omliggende dorpen.  De wedstrijden worden verreden over drie banen. Daarnaast zullen voor de verschillende klassen een drietal sleepwagens aanwezig zijn (Power Breaker, Hyproslee (+Hypropullers) en Brutus), die al het geweld tot stoppen dienen te brengen. Dit alles beloofd een waar spektakel te worden. De presentatie is in handen van het gelegenheidsduo Let's Doki.

We hebben 241 gasten en geen leden online