• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Biest nu ook in streetview van Google Maps

maps_small_horizontal_logo      Enkele jaren geleden introduceerde de internet-zoekmachine Google een programma Google Maps genaamd. Hiermee kon vanuit een vogelvluchtperspectief op onze aarde worden neergekeken. Vele satellieten hebben hiervoor zeer gedetailleerde foto's gemaakt. Inzoomen kon tot op zeer lage niveaus, en uw eigen auto (mits deze natuurlijk thuis stond op het moment van het maken van de foto) kon worden waargenomen. Deze foto's zijn inmiddels al weer meer dan drie jaar oud.
Vorig jaar lanceerde Google de optie Streetview. Hiermee kon als het ware door de straten gelopen worden. In eerste instantie was deze optie enkel beschikbaar voor (een deel van) de grote steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch. Nu is deze optie ook beschikbaar voor een groot deel van zuidelijk Nederland. Ook voor Biest-Houtakker. Alle straten en wegen zijn met een speciale auto met ronddraaiende fotocamera gefotografeerd. Hierdoor kan echt tot op detail "door de Biest" gewandeld worden.

Kijkt u maar eens wie u vindt bij de kantine van SVSOS. Iemand (is dat Tinus?) groet daar, zo lijkt het tenminste, de auto welke de foto's aan het maken is. Kijkt u maar eens... En is Toon van de Wouw al klaar met lijnen zetten? Wandelt u gerust eens door de Biest, en laat even weten of we nog grappige zaken tegenkomen.

Nu verwacht ik van u veel reacties, maar vooral met de vraag of dit niet allemaal wat ver gaat. Is het wel nodig dat we via internet echt overal ieders woning en / of bedrijf kunnen bekijken. Tja... Daar zullen de meningen over verdeeld blijven.

We hebben 127 gasten en geen leden online