• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Heel veel lichtjes...

Geschreven door Toine van Balkom.

Carnaval 2011 is voorbij en alles is inmiddels opgeruimd. Althans zo lijkt het. We kunnen alweer vooruit kijken naar carnaval 2012 dat over acht maanden begint met het prinsenbal. Maar voor vriendengroep de Gangmaokers is het carnavalsseizoen zeker nog niet voorbij. Zij doen namelijk volgende week mee aan de lichtjesoptocht in Bladel.

 

Volgende week rijdt chauffeur Dick Bronk de wagen naar Bladel waar de twintig leden van de Gangmaokers en hun vijf begeleiders hun mooi verlichte wagen zullen tonen. En dat aan een massaal publiek uit Bladel en verre omstreken, want de lichtjesoptocht is een evenement wat zeker niet gemist kan worden. En meedoen, dat is eerder gezegd dan gedaan. Maar liefst 700 meter lichtslang moet bevestigd worden op de mooie carnavalswagen van de Gangmaokers. De wagen waarmee zij eerder in Biest-Houtakker en Hilvarenbeek mooie prijzen in de wacht sleepten. 

In de stal van de familie van Dijck wordt alweer enkele weken druk gewerkt door alle leden van de Gangmaokers en enkele ouders.

Op de foto's zie je Nick Dieker, Bart Jansma en Mathijs van Oort druk bezig met het bevestigen van de lichtslangen.

Zaterdagmiddag meteen na het voetballen (gelukkig gewonnen ook nog) weer snel aan het werk in de stal. Het is zo zaterdag 26 maart, waar men om 20:00 uur in een geheel donker Bladel zal starten. 

  

 De Blaalse Lichtstoet begint om 20:00 vanaf de markt. De kassa's gaan al om 18:00uur open.

 

We hebben 456 gasten en geen leden online