• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

75 jaar spelen in vrijheid

Geschreven door Lennart de Graaf.

75jrvrijheidOp 25 oktober a.s. is het 75 jaar geleden dat Biest-Houtakker is bevrijd. Een moment om bij stil te staan, want wie het wereldnieuws bekijkt, realiseert zich dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Stichting Wel Gement en de Antonius Geloofsgemeenschap organiseren daarom een tweetal activiteiten in het teken van dit jubileum.
Op zondag 20 oktober zal de viering van de Geloofs-gemeenschap een speciale inhoud hebben. Jan Leermakers, zoon van de Biestse verzetsheld Piet Leermakers, zal dan terugblikken op de gebeurtenissen in Biest-Houtakker tijdens de tweede wereldoorlog en natuurlijk het verzet van zijn vader in het bijzonder.
Op vrijdag 25 oktober zal een herinneringsboom worden geplant door de familie Leermakers. Tevens worden er door een aantal kinderen uit de verschillende buurtschappen van Biest-Houtakker ook een aantal bomen geplant op het Biestse trapveldje aan de Beverstraat, een zeer toepasselijke plaats als het gaat om 75 jaar spelen in vrijheid. Daarna zal Biestenaar Cees Barten zijn ervaringen delen die hij als 'klèèn mènneke' had tijdens de oorlog, in groep 7 en 8 van de Vlinderakker. 

U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de viering van de geloofsgemeenschap op zondag 20 oktober om 10 uur. De boomplantceremonie start op vrijdag 25 oktober om 10.15 uur. Het verhaal van Cees Barten vindt besloten plaats. 

We hebben 86 gasten en geen leden online