• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Uitleg straatnamen

Geschreven door Ed van Hees.

In de gemeente Hilvarenbeek wordt op de straatnaamborden maar sporadisch vermeld wat die naam betekent. Dat is jammer; wie weet nog wie "Van Spreeuwel" was (maar we krijgen wel graag subsidie uit zijn nalatenschap), of wat "De Eekhof" betekent? Met een korte toelichting op het bord kan dat duidelijk gemaakt worden, en kan het historisch besef - vooral van de eigen woonomgeving - verbeterd worden, vindt de Heemkring.
De gemeente staat hier achter en wil nu op proef per kern een paar straatnaamborden met toelichting plaatsen. Als voorbeeld is genoemd de straat "Zuiderbeek" in Hilvarenbeek, die nu gebouwd wordt. Waarom die naam ? Omdat op die plek een van de twee beekjes (Noorderbeek en Zuiderbeek) liep waar Hilvarenbeek zijn naam aan dankt. De straatnamencommissie waarin elke kern een lid heeft, mag nu per kern een paar straten aanwijzen waar de nieuwe borden gaan komen.

Ik kan nu zelf voor Biest-Houtakker een paar straten kiezen, maar liever hoor ik van bewoners waar zij vragen bij hebben. Mail uw keuze naar mij, dan neem ik die mee. Als er veel suggesties zijn kunnen we in de komende jaarvergadering van het B.O.B. de keuze maken. Mail uw voorstel(len) s.v.p. aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

We hebben 63 gasten en geen leden online