• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Schouwteam Glasvezel

Hilvarenbeek krijgt glasvezel.

siers glasvezelDe aanleg van het glasvezelnetwerk wordt in opdracht van CIF uitgevoerd door Siers Telecom.
In april van dit jaar is de aanleg begonnen in Hilvarenbeek en in juli volgen de omliggende kernen Biest-Houtakker, Esbeek, Baarschot en Haghorst. Wanneer de werkzaamheden in Diessen zullen starten is nog niet bekend. Na de grote vakantie zal ook een aanvang worden genomen met het graafwerk in het buitengebied.
In de maanden voordat de werkzaamheden aanvangen worden alle woningen bezocht door de leden van het schouwteam. Zij bepalen in overleg met de bewoners waar in huis de aansluiting komt. Over het algemeen is dit op hetzelfde punt waar nu de kabel binnenkomt en dat is meestal de meterkast. Is dit om technische redenen niet mogelijk dan zal in overleg een andere plaats worden gekozen. De leden van het schouwteam kunnen zich altijd legitimeren.
Zoals gezegd zal ook in het buitengebied glasvezel worden aangelegd. Hilvarenbeek is hiermee de eerste gemeente in Nederland. Voor de dorpskernen geldt dat er aan de aanleg geen kosten verbonden zijn. En als 70% van de bewoners in het buitengebied een abonnement nemen worden ook zij gratis aangesloten.

We hebben 58 gasten en geen leden online