• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wandel4daagse Hilvarenbeek 2014 voert langs nijlpaarden en krokodillen

Vanaf woensdag 18 juni 2014 wordt voor de 54e keer de Wandel4daagse Hilvarenbeek gelopen. Vertrek en feestelijke aankomst (op zaterdagmiddag 21 juni om 16.00u) is zoals altijd op de Vrijthof in het centrum van Hilvarenbeek.  De organisatie is in handen van Stichting Jeugdbelangen Hilvarenbeek. Ondersteuning wordt geboden door de gemeente Hilvarenbeek, EHBO Hilvarenbeek, een reeks lokale en regionale ondernemers, en tientallen verkeersregelaars en andere vrijwilligers.

Nieuw in 2014 is, dat op donderdagavond de deelnemers aan de 8, 12 en 15 km in het Safaripark Beekse Bergen kunnen kennismaken met nieuwe bewoners: nijlpaarden en krokodillen. Evenals vorig jaar gaat deze bijzondere safaritocht weer langs de Afrikaanse olifanten, tijgers, leeuwen en okapi’s, georganiseerd in samenwerking met Libéma/Safaripark Beekse Bergen.

Muzikale ondersteuning bij vertrek en aankomst wordt o.a. verzorgd door de jubilerende Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 (Hilvarenbeek), sambaband A Batucada (Reusel), blaaskapel D’Af en Toeters (Hilvarenbeek), samba Samoeba (Moergestel), en sambaband Losbandig (Berkel-Enschot).
Er worden ongeveer 1.200 deelnemers aan de start verwacht, waarvan ruim 1.000 schoolkinderen (basisscholen uit de gemeente Hilvarenbeek) en 200 middelbare scholieren en volwassenen. De inschrijving van de schoolkinderen heeft al plaatsgevonden via hun school. Volwassenen kunnen zich op woensdag 18 juni vanaf 17.00u voor alle afstanden inschrijven bij de kiosk op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Het inschrijfgeld (inclusief routeboekje, toegang tot Safaripark Beekse Bergen, consumptie en medaille) bedraagt € 6,- p.p. De afstanden die gelopen worden zijn 3, 5, 8, 12 en 15 km (op de laatste dag is dit 20 km).
De wandeltochten voeren door de prachtige natuur in de duizenden jaren oude Kempische buurtschappen van de gemeente Hilvarenbeek met prachtige Keltische, Frankische en Romeinse namen zoals Beerten, Biest, Brehees, Dun, Eekhool, Gorp, Loo, Roovert, Spul, Tulder, Voort en Westrik. Deze buurtschappen liggen stuk voor stuk aan oude beekjes, gevormd na de laatste IJstijd, waaraan de voormalige heerlijkheid Beek of Beca (in de Middeleeuwen omgedoopt tot Hilvarenbeek) haar bestaan dankt. Dit stroomgebied in ecosysteem De Kempen, met zijn rijke natuurlijke en culturele erfgoed, wordt ook wel het “Land van de Hilver”of het “Land van Hildewaris”genoemd.

Zie ook:  www.4daagsehilvarenbeek.nl  en http://www.safaripark.nl

We hebben 85 gasten en geen leden online