Skip to main content
Koninklijke aandacht
Geschreven door: Coöperatie Biest-Houtakker

Koninklijke aandacht


 

maximaalex

Woensdag 12 juni bezocht het koningspaar Limburg en Noord-Brabant. In het museum van de Bestkazerne in Vredepeel vond een informele ontmoeting met 50 Brabantse en Limburgse gasten plaats. Zij werden door de beide provincies uitgenodigd om koning en koningin een beeld te geven van de diversiteit en dynamiek van de samenleving in beide provincies. Ook de initiatiefnemers van Hilverstroom en -glas  waren hierbij en vertelden hun verhaal aan de koning.

Gerrit Kolsteren (Coöperatie Hilverglas i.o.) en Roel Hesselmans (Coöperatie Esbeek & Coöperatie Hilverstroom) hadden de eer om kennis te maken met Koning Willem-Alexander. In 7 minuten tijd gaven ze uitleg over de actieve coöperaties in de gemeente Hilvarenbeek. De koning was zeer geïnteresseerd in alle mooie initiatieven die in onze gemeente ontwikkeld worden. Hij vond het zeer bijzonder hoe de inwoners van Esbeek zelf de Schuttershof kochten. Het plan van Jo van Pas uit Biest-Houtakker met betrekking tot de herbestemming van het kerkgebouw door daarin een datacenter te vestigen, noemde hij innovatief.

 

Op woensdag 19 juni vindt in de Gemeynt een informatieavond plaats over de mogelijkheden van glasvezel in coöperatief verband. De avond start om 20:00 uur (vanaf 19:45 uur staat de koffie klaar).

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?