Skip to main content
Annie van de Wouw wint Lenteprijs 2009
Geschreven door: Lennart de Graaf

Annie van de Wouw wint Lenteprijs 2009


annie_lenteprijs In een goed gevuld Elckerlijc te Hilvarenbeek werd op de avond van Koninginnedag 2009 de winnaar van de Lenteprijs bekendgemaakt. De Lenteprijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich veelvuldig heeft ingezet voor de maatschappelijk welzijn middels vrijwilligerswerk. Dit jaar ging de prijs naar dorpsgenoot Annie van de Wouw.

 

De Lenteprijs is in het leven geroepen door degemeente. De uitreiking van de Lenteprijs wordt sinds 1999 georganiseerd door de Stichting Welzijn en is in het verleden al 31 keer eerder uitgereikt. Kandidaten kunnen worden aangedragen door verenigingen, stichtingen en individuen uit de gemeente Hilvarenbeek. Het betreft een prijs die (op dit moment) slechts één keer per twee jaar wordt uitgereikt. Het winnen van deze prijs is dan ook voorbehouden aan een enkeling, die zich vaak op meerdere vlakken binnen het vrijwilligerswerk voor de volle 100% heeft ingezet en bewezen.  

 Aan het eind van een beladen Koninginnedag, werd de Lenteprijs voor de 32e keer uitgereikt. De avond werd ludiek geopend door het trio de Zwoelie Troelie’s, die gewapend met accordeon, banjo, contrabas en tal van andere kleine instrumenten een leuke combinatie van cabaret en aardig staaltje muziek lieten horen en zien. Daarna nam wethouder Cees van Mol het woord om de winnaar van de Lenteprijs bekend te maken. De eerste zin die hij sprak, was gericht aan Cees van Hoof: “Nee Cees … jij wint ‘m dit jaar niet.”. Een gepaste opening, want Annie was juist naar Elckerlijc gelokt door presentator Theo de Graaf door haar te vertellen dat Cees de prijs zou gaan winnen.

 

Na een opsomming van de vele activiteiten die Annie de afgelopen jaren heeft uitgevoerd (waaronder recentelijk het parochiebestuur, voorzitter CV de Pinnekleuvers en het voorzitterschap van de Biestse Boulers), mocht zij het beroemde bronzen beeldje van ‘ut vrouwke meej d’n krommen èèrm’ samen met een oorkonde in ontvangst nemen. Zoals dat gebeurt bij vrijwel iedere officiele Biestse aangelegenheid, werd ook hier het Biestse volkslied ingezet. En dat kwam goed uit, want zowel Net de Graaf als man Henk (die het nummer al vele malen hebben vertolkt) waren in de zaal aanwezig. Tot slot sprak Mart van Vught nog een dankwoord uit richting Annie. Hij sprak daarbij namens Stichting Wel Gement, die Annie had voorgedragen als kandidaat.

  

Annie komt met het winnen van de Lenteprijs in de boeken als eerste vrouwelijk Biestse winnaar van deze prijs. De prijs ging al eerder naar Biestenaren Kees Kroot, Jos Wijten en Theo de Graaf, echter nooit eerder naar een Biestse dame. Daar is nu dus verandering in gebracht.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?