Skip to main content
Goed “loopweer” tijdens vakantieloop
Geschreven door: Antoon van de Sande

Goed “loopweer” tijdens vakantieloop


Woensdagavond 12 augustus 2009 bezochten 429 lopers Biest-Houtakker om deel te nemen aan de – door SVSOS samen met Achil ’87 georganiseerde – jaarlijkse vakantieloop. Ondanks de zeer late vakantieperiode in de zuidelijke regio is een opkomst van 429 lopers zonder meer goed te noemen (vorig jaar 480). Opvallend was de grote deelname van jonge tot zeer jonge lopers. De jongste deelnemers zullen nauwelijks 6 jaar geweest zijn en dan is 2 km hardlopen al een geweldige prestatie.

De wedstrijd kende een uitstekend verloop en de weergoden waren de lopers gunstig gezind: iets na zessen werd het droog en de temperatuur was rond de 18 graden. Goed loopweer dus.

 

2 kilometer

De vakantieloop had dit jaar een behoorlijk Biests tintje want bij de meisjes pupillen C behaalde Nomi van Oort een mooie 2e plaats op de 2 kilometer (10 min 25 sec). Roos Boers was de snelste bij de meisjes pupillen B. Zij liep dezelfde afstand in 10 min 28 sec. Broer Dorus Boers werd 3e bij de jongens Pupillen A in een tijd van 8 min en 20 sec. Bij de jongens pupillen B was de verdeling van de prijzen een compleet Biestse aangelegenheid: winnaar werd Jesper Priems in 9 min 28 sec, tweede werd Pieter Roozen in 9 min 35 sec en de derde plaats was voor Joep Smolders (9 min 37 sec).

 

4 kilometer

Op deze afstand was bij de mannen Biestenaar Sammy Peters uit de Antoniusstraat iedereen te snel af in een tijd van 14 minuten en 9 seconden.

 

10 kilometer

Aan de 10 kilometer namen o.a. Jac van Huijgevoort, Jos Wilborts, Ad Vromans en de oud-Biestenaren Pieter Vriens en Bernhard te Boekhorst deel. Deze laatste is tegenwoordig als sportarts werkzaam in Utrecht en doet ook wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van hartinfarcten. Als loper is hij actief bij Phoenix in Utrecht. Een aantal jaren geleden sloot hij de 10 km winnend af en ook deze keer liep hij lange tijd op kop samen met Colin Bekers. Uiteindelijk was Bekers de snelste in een tijd van 32 minuten en 20 seconden. Bernhard werd in de totaaluitslag tweede op 17 seconden van de winnaar. Wel was hij winnaar in de categorie mannen boven de 35 jaar.

 

Al met al weer een mooie editie van de vakantieloop, mede dankzij de bijdragen van de vele vrijwilligers en het talrijke publiek. In 2010 is er wederom een vakantieloop op de tweede woensdag van augustus. Noteren dus en alvast aan het trainen slaan.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?